4020

Христо Томов вдига нов квартал от блокове и къщи в Прослав

В съдружие с известната лекарска фамилия Дойкови

Автори: Гергана Василева и Даниела Арнаудова

Строителният предприемач Христо Томов в съдружие с известния уролог доц. д-р Младен Дойков ще строи жилищен комплекс в квартал Прослав. Това става ясно от входирано в РИОСВ-Пловдив инвестиционно намерение от името на фирма „Домо Девелопмент” ООД, в която Томов и Дойков са съдружници. 

Проектът е за жилищно застрояване ​- ниско по височина, разположено в различни по големина урегулирани поземлени имоти  и е в съответствие с изменение на Общия устройствен план на община Пловдив, одобрен от местния парламент на 24 ноември миналата година.

На терена са предвидени 30 броя урегулирани поземлени имоти за индивидуално жилищно застрояване, 15 УПИ за редово застрояване ​- 80 броя жилища, и 5 УПИ за многофамилно жилищно застрояване ​- 5 сгради.

Височината на строителството ще е до 7 метра, става ясно от инвестиционното намерение. Общата площ, върху която ще се реализира инвестиционното предложение, е 54 510 кв.м. Имотът се намира в съседство с ул. "Просвета". 

"Идеята все още е в начален етап, но предвиждаме да е ниско строителство, еднофамилни и редови къщи", коментира пред "Марица" строителният предприемач Христо Томов. Той потвърди, че негов съдружник в начинанието е синът на собственика и шеф на болница "Каспела" проф. д-р Илиан Дойков - доц. д-р Младен Дойков. 

Христо Томов е уважаван предприемач под тепетата, където над 20 години развива концепцията на затворените квартали ​- те са базирани на комфорта, безопасността и сигурността на обитателите. Той е сред малкото успели български бизнесмени, чието име никога не е замесвано в скандали, слухове за корупция и различни схеми. Името му стои зад редица качествено реализирани проекти: „Райски кът 1”, „Райски кът 2”, „Тракия Плаза” и “Тракия Каза”, също „Корона” на Пещерско шосе. През 2019-а стартира две от последните си идеи - комплекс „Томов Плаза” на мястото на бившата Мебелна къщи, и еднофамилните къщи, обединени под името „Каза Миа” в кв. „Остромила”. От 2009 година влиза и в туристическия бранш с хотел “Primea beach residence" - на самата плажна ивица в курорта Царево. Във Велинград името на бизнесмена е свързано с петзвездните хотели Аrte Spa&Park Hotel и Кашмир Уелнес и СПА Хотел, който отвори врати през пролетта на 2023 година. 

Оцени новината

Оцени новината
3.4/5 от 16 оценки
3.4/5 от 16 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
11 коментара
Антимафия

Антимафия

22.01.2024 | 17:29

Мутрии 77777 мутриии мутрииии нема се оправите. Точно тоя дрисльо е преъуспел инвеститор. Като е толкова кадърен защо не успя тука. А и кога успя да натрупа опита и милионите като още мустаци не са му покарали.Едни гнусни мутренски протежета в гнусната ни мутренска държава която върви все в по лоша посока. Дори през 90те не е био такъв баталяк какъвто е сега. Кой издава разрешение за 17 етажна сграда в квартал с ниско строителство Да има как купил ше дигнат над квартала и небето да е техно тия алчни копелдаци.

Отговори
0 0
Браво на този брат Томов!

Браво на този брат Томов!

23.08.2023 | 12:11

И... питам се КАК на докторЯта им хрумва изобщо да се пънат и на строителния хоризонт? Медицината "оправиха", остава и строителството да оправят! Не върви на добре държавата ни! Не върви! Щом докторите вместо за лечение и новости в леченията, мислят за строителни ИНВЕСТИЦИИ, а някои доктори добре и успешно точат и здравната каса (визирам онази болница на Васил Априлов, дето 12 пъти за 1 година е лекувала дете от едно и също заболяване, БЕЗ изобщо детето да е постъпвало в отделението). За сметка на грубият нарушител-болницата, здравната каса МНОГО ПЛАХО реагира на кражбата и... щяла да прекъсне договора си САМО с въпросното отделение. С болницата обаче, щяла да продължи да си работи!!! С нашите пари!!! Революция е нужна, не четене и писане в Марица! Нужна ни е референдумна система като форма на държавно управление, като Швейцария. Само тогава подобни люде и фирми НЯМА да се шмугват от този и онзи ъгъл за да грабят ли, грабят народа! Само тогава всичко ще си дойде на мястото!

Отговори
1 0
Браво на този брат Томов!

Браво на този брат Томов!

23.08.2023 | 12:02

Иначе: фламингото, оазисите от 1 до 1000 КОЙ ги строеше, че вече НЕ помня? А, Марица, защо НЕ спуснете един толкова хубав и рекламен мат`реал и за другия брат Томов? К`во стана с него? Ни вест, ни кост за него!? Айде, чакаме новини за другия братТомов!!! Не мълчете! А пишете! Ако трябва, НИЕ читателите ще ви платим статията. Вие само да я пуснете!!!

Отговори
1 1
Filibe

Filibe

21.08.2023 | 13:06

Те хубаво усвояват всеки останал празен парцел в Прослав,но защо никои не говори,че целият квартал влиза и излиза от еднолентова тясна улица и сутрин след 7:30 опашката от коли е от линиите до Пещерско...

Отговори
31 0
Ромов

Ромов

23.08.2023 | 12:24

Не го говорят, защото НЕ е за говорене. Или пък, след приключване на грандоманския строеж, ОБЩИНАТА като майка-орлица за всички инвеститори, ще ремонтира, промени и построи нужната ИНФРАСТРУКТУРА и на този обект!!! Такава че, бъдещите клиенти да тичат към новите жилища!!! Ще стане, както сега общината точи зъби да променя ПУП-ове и улиците, около "Последния държавен имот" на бул . Н. Вапцаров! Поземлен имот-държавна собственост, добре усвоен, с прозираща сянка на една другарка от специализираната администрация на ТСУ община Пловдив! Която веднага след това си би камшика и потъна в дълбините на частното проектиране. И едни други сенки витаят около този последен държавен имот: на 3-ма властолюбиви люде. Които, вярвам, че повече кметско и областно управление повече НЯМА да помиришат!!! Амин!

Отговори
1 0
Що за лекар

Що за лекар

21.08.2023 | 09:57

Явно тоя не става за доктор, щом се е захванал със строителство!

Отговори
35 2
Много добър лекар си е

Много добър лекар си е

21.08.2023 | 20:59

А освен това е и добър мениджър.

Отговори
5 7
Именно!

Именно!

23.08.2023 | 12:27

Или не става, или милионите му се виждат малко, затова иска набързо да ги размножи, докато има огромно търсене! Но питам се: колко трябва да печели един доктори, че да натрупа толкова милиони, че да се чуди какво да ги прави. И да се реши на бързо скоростна и многократно възвръщаща се инвестиция!

Отговори
2 0
Вие от Каспела,

Вие от Каспела,

23.08.2023 | 12:29

в случая нямате право на мнение тук! Стига ви големия прославски кокал, който сте налапали. Гледайте само да се НЕ задавате!!!

Отговори
2 0
AЕЦ Козлодуй

AЕЦ Козлодуй

21.08.2023 | 09:42

Перачница, ясно е.

Отговори
35 2
Царят е гол!

Царят е гол!

23.08.2023 | 12:32

Всички знаем, че царят е гол!!! Само НАП, ДАНС и други ГЛУХИ и НЕДЪГАВИ държавни органи и агенцийки НЕ ГО ЗНАЯТ!!! Референдуми до дупка за всичко, и на държавно ниво, и на местно ниво!!! Друг път няма!

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?