Христев: Волен ни натисна да свалим Кюмюрджиев

Волен Сидеров лично ми се обади и ни накара да гласуваме за свалянето на председателя на Общинския съвет Йордан Кюмюрджиев на 17 септември миналата година. Сензационната новина съобщи в предаването „Коритаров онлайн" по ПОТВ бившият лидер на Атака Тодор Христев. Моля, г-н Кюмюрджиев да ми прости. По нареждане на Волен групата трябваше да се раздели три на две. Само Димитър Керин отказа да изпълни решението на лидера. Аз също трябваше да гласувам против свалянето на Кюмюрджиев. Двете общински съветнички със сълзи на очи преглътнаха и го гласуваха „за". Може би една от целите на преврата е била БСП да влезе в управлението на Пловдив, каза още Христев.

Пловдивската структура на Атака е на път да се разцепи. Със скандал между Тодор Христев и Димитър Керин започна регулярното събрание на националистите миналата вечер. На сбирката досегашният лидер, който преди дни обяви, че напуска Атака, беше решил да обясни на членове и симпатизанти защо загърбва партията. Пред медиите вече обяви, че се чувства нежелан от националното ръководство, нарече Волен Сидеров „мухльо и страхливец" и обвини Павел Шопов в задкулисни игри с цел да разбие местната структура. На събранието миналата вечер обаче Димитър Керин, който е зам.-председател на Атака, призова Христев да напусне, защото смятал Сидеров за „мухльо". Кой си ти? Дай да видя къде ти е назначението, репликира го бившият вече пловдивски атакист No1. Призовавам всички, за които Волен не е мухльо и страхливец", да излязат от залата, ядоса се Керин и заедно с 6-7 души си тръгна. Отвън обясняваше на закъснелите, че събрание няма да има, а то ще се проведе в следващите дни. Редно е човек, който обявява, че напуска партията, да не присъства на събиранията на активистите. Още на 26 юни пред пловдивската организация бяха свалени правомощията на Христев като председател, обясни Керин.

Тодор Христев обаче отрече това да се е случвало. В залата пред атакистите, които останаха, той подробно изложи мотивите си да напусне партията. Сега какво става с групата, ами вие вече не можете да седнете на една маса и да говорите, попита възрастен човек. Христев обяви, че се надява да не се разпадне групата, защото само в ОбС може да се решават местните проблеми. Защо в листите за общински съветници и за депутати бяха сложени хора, които не са членове на партията, това не е справедливо, попита друг атакист. Христев отговори, че имената са одобрявани от Волен Сидеров. Нека този, който ще оглави организацията, да чуе и нашето мнение, поиска член на пловдивската структура. Г-н Христев, може би грешката ви е, че отидохте при Коритаров, а всичко, което става в Атака, не трябва да излиза навън, включи се активист. Няма какво да крия, а при Коритаров нищо страшно не съм казал. Има записи, който иска, да ги види. Няколко атакисти обявиха, че имат намерение да си върнат членските книжки.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?