Следвайте ни

Хотели връщат капаро на положителни за коронавирус

viber icon

Възстановяват ни парите по вече платена хотелска резервация срещу положителен PCR-тест. Така изследването за COVID-19 вече има още една функция. 

Реномиран пловдивски хотел обещава, че капарото за новогодишния пакет няма да "потъне", ако клиентът представи положителен PСR тест и по тази причина не може да ползва услугите на „Лендмарк хотел“ край Гребната. Предплатеният депозит ще бъде прехвърлен за бъдещо ползване до края на 2021 година, уверяват от официалния сайт на хотела. Иначе политиката за резервации е 50% от сумата да се плати като депозит два дни след потвърждение на резервацията, а останалото в деня на настаняването. 

Хотел "Пловдив парк" пък се ангажира директно да възстанови заплатената сума, ако клиентът е с коронавирус и затова е поискал анулиране на резервацията. Дават си срок до 30 дни, а самият PCR тест трябва да е направен минимум 14 дни преди датата на настаняване. 

5-звезден СПА-хотел във Велинград пък ще тества гостите си за COVID-19 на рецепцията. Целта е коледните и новогодишните празници да бъдат прекарани спокойно и безопасно. „Бихме искали да ви уведомим, че настаняването в хотел “Рич” ще бъде възможно само след предоставянето на отрицателен PCR или бърз антигенен тест. Ако нямате такъв, ще ви бъде направен на място от медицинско лице за сметка на хотела. Нашият персонал ще бъде тестван пръв. Само така можем да бъдем сигурни, че ще дойдете здрави да празнуваме заедно и ще ви изпратим живи и здрави", съобщават от луксозното място за настаняване в СПА столицата на България.

Преди седмица браншът бе готов на сделка с властта. Хотелиери от цялата страна предложиха да се въведе изискване всички настанени за нощувка гости да бъдат с отрицателен бърз тест за коронавирус. Тестовете ще са за сметка на местата за настаняване, но срещу този допълнителен разход те поискаха да им бъде разрешено да отворят ресторантите към хотелите за по-дълга веселба и консумация. В момента имат вечерен час за работа до 22 часа.

В София един 4-звезден хотел от месец предлага допълнителна услуга „пробовземане за COVID-19 в хотелската стая“ в партньорство с голяма лаборатория. Експресен тест струва 100 лева, а по-бавен /резултатът излиза до осем часа/ - 80 лева. Услугата обаче е предназначена главно за чужденци и е особено актуална, тъй като повечето страни в Европа изискват резултат от PCR тест при преминаване на граница, аргументират се от хотел „Зоо“.

В обичайно време хотелите имат ясни и точни правила за резервации, плащания по тях и анулации. Официалните условия все още стоят по сайтовете им, но практиката показва, че никой не прави проблем за отмяна на резервация в последния момент. Връщаме парите на клиентите си, в това смутно време всички трябва да проявим разбиране, коментират от "Спа хотел Марково".

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?