Следвайте ни

Хотел „Сточна гара“ посреща бездомници в Пловдив

viber icon

Кой каза, че автобусните спирки са само за чакащите?  Не, те са и за сънуващите. Все по-често срещана е гледката на спящи по заслоните на спирките бездомници. Под открито небе, безплатно и на чист въздух. Пейките са резерве и през деня, и през нощта. Сред вечно окупираните спирки е тази срещу Сточна гара. На интерес от денуващите и нощуващите се радва и спирката срещу Централна гара. 

Може пейките под заслоните да не са първа класа, но са като хотел за бездомниците. Имат покрив над главата, никой не ги закача, а и от време на време събират по някоя стотинка, подхвърлена от добросърдечни минувачи. 

Много от чакащите по въпросните спирки първоначално се стряскат от вида на хъркащ и дрипав човек, който се е изпружил на пейката, но на следващия път вече са подготвени психически и стъпват по-предпазливо в района. 

Пловдивските номади скитосват по спирките с малък багаж, който се свежда до шише алкохол и пакетчета с храна, изровена от кошчетата за боклук. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?