1553

Хотел Jägerhof – модерен облик с впечатляващ интериор

Хотел „Jägerhof” е хармонично допълнение, от висок клас, на Бирария Йегерхоф - едно от емблематичните заведения в Пловдив. Разположен е в непосредствена близост с баварската сграда, точно на кръстовището на бул. „Освобождение” и ул. „Съединение” в ЖК Тракия.

 

Хотелът отвори врати през ноември 2020 г. и предоставя едновременно висококачествени условия за отдих, работа, срещи, конференции и хранене. Разположен е на 7 надземни и 1 подземен етаж с РЗП 5446 м². Проектът е изпълнен като пристройка и преустройство на сграда на хранителен хипермаркет, който се е намирал на този терен.

Фасадата на хотела е изпълнена в комбинация от вентилируема фасада, окачени стъклени фасади и алуминиева дограма. Стъклопакетите са тройни, с високо ниво на шумо- и топлоизолация. За по-голяма сигурност стъклата в долните зони на помещенията са триплекс.

 

Вентилируемата фасада е изпълнена от композитни панели с висок клас на трудногоримост, с които са постигнати разнообразни обеми. С тях са изградени и 3D елементи на двете странични фасади. Инсталирано е и ефектно фасадно осветление.

Хотелът разполага с 50 стаи и 10 апартамента, разположени на 5 етажа. Всички те са изискано обзаведени и предоставят пълен набор от удобства за гостите. Има обособен етаж с 5 модерно оборудвани конферентни зали с различен капацитет - от 10 до 100 човека, фоайе за кафе-паузи и зелена тераса. На партерния етаж са разположени рецепция, лоби бар, ресторант и фитнес зала. Хотелът разполага с голям паркинг.

 

ИЗЛОЖБА „Марица“ представя с изложба знаковите сгради от миналото и днес

 

Пловдив е най-старият обитаван и до днес европейски град, а неговата архитектурна история е богата и разнообразна. Всеки ден пловдивчани преминават покрай сградите, които носят почерка на различни епохи, и всяка от тях има своята културна и естетическа стойност.

Новата изложба  на вестник „Марица“ и „Хермес медия“ представя сградите, които са тясно свързани с богатото културно и историческо наследство на Пловдив, но и тези, които създават новия облик на града. Поредната ни инициатива се нарича „Архитектурата на модерния град” и в нея има място за най-добрите образци, които пазят и надграждат архитектурните традиции и със своя облик правят града под тепетата забележителен и неповторим: това са модерните жилищни сгради, търговски центрове, офис- и промишлени постройки.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
лимбо

лимбо

06.02.2022 | 13:31

Мда..а , можи начи и без връзки и шушу-мушо

Отговори
2 0
Дидо

Дидо

06.02.2022 | 12:24

Хубав хотел,на фона на всичко в Пловдив...

Отговори
2 1
Абе

Абе

06.02.2022 | 06:01

Явно собствениците, не ги знам кои са, са пример за хора с пари и с усет към красивото. Не са като Арабаджиеви например, селски парвенюта, разсипаха хотел Марица на пъпа на града, след като купиха "японския" в София, първата им работа бе да отрежат японските вишни и т. н.

Отговори
7 0
Бъбу

Бъбу

06.02.2022 | 05:48

Наистина хубава сграда, модерен интериор и чудесно се връзва с околната среда. Най хубавото е че хотел йедерхоф закрива грозната жилищна сграда на т. н. "оазис 5".

Отговори
7 0
Хана

Хана

05.02.2022 | 23:12

Най- модерният хотел в Пловдив, Евала!

Отговори
7 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?