Следвайте ни

Хората от ул. „Данаил Николаев“: Ще избухне брутална война за паркоместа! СНИМКИ

viber icon

С въвеждането на Синя зона, по улиците наоколо съвсем скоро ще настане брутална война за паркиране. Това заявиха работещите и живущите на ул. „Ген. Данаил Николаев“, които недоволстват от решението улицата да е с платено паркиране. 

„Половината коли, паркирали тук, не са наши – нито на работещите, нито на живущите. Автомобилите са на хора, които бягат от Синя зона на Главната и уличките там. Когато и тук стане Синя зона, ще бягат на следващата улица и така. Това не е решение на проблема, дори не е и решение  на парче. Това е решение на килограм, без грам рационалнност. Ограничаваме паркирането с решение за паркиране. Който може да си го позволи - добре, който не - да се спасява“, коментира Георги, който е инженер и работи в проектантска къща на улицата.  

Според него коренът на проблема е много назад във времето. „С идването на демокрацията не е мислено за благоустрояването на града. Никой не е предвидил, че тези улици ще бъдат тесни за колите. Ако навремето архитектите бяха си дали сметка, че колата ще стане по-достъпна, всичко щеше да изглежда различно. До 1989-а за кола се чакаше по 10 години. Сега колите станаха по-достъпни колите и се превърнаха в необходимост. Община Пловдив разполага с предостатъчно общински имоти по центъра и тук по квартала. Какъв е проблема да направят паркинг, подземен или надземен, на достъпни цени? По-надолу има заключен и празен общински паркинг. Защо не е достъпен? Ако се ползват тези паркинги и Синята зона е на достъпни цени, нямаше тези нашественици от центъра да бягат и да идват при нас“, коментира Георги.  

Друг Георги, също от протестиращите, се зачуди защо не е имало допитване до хората тук преди да бъде взето решение от  Общинския съвет за вкарването на улицата в обхвата на Синя зона. „Нали идеята е да улесним живущите и работещите, да има ред? Тук има обекти на по 2 години, но има и такива на 30 години. Хората разчитат на нашите магазини. За паркирането се разбираме помежду си. Познаваме се, ако някой има проблем или има нужда от нещо, търсим се, намираме решение. Никога не е имало конфликти между нас“, посочи той. 

Недоволните припомниха, че са изпратили отворено писмо на 14 януари, в което възразяват срещу Синя зона на улицата. Отговор обаче не са получили. 

„Как точно ще реши проблема Синята зона? Това ще е само и единствено приходи на община Пловдив, една касичка“, смятат те. 

Хората са категорични, че единственото възможно решение на проблема с паркирането е изграждането на паркинги на достъпна цена. „Тогава градът ще изглежда много по-различно“, посочват работещи и живущи там. 


Те са категорични, че ще се борят докрай срещу въвеждането на Синя зона. Предстои да подадат жалба, като този път очакват обратна връзка от страна на Община Пловдив и район „Централен“. 

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (24)

Надя

Надя

05.08.2021 | 19:59

Защо да не е синя зона, нека да се измислят стикери, на колите които са регистрирани на съответния адрес в синя зона, които да плащат по-малко или да не плащат. Останалите се считат за просто преминаващи и си плащат колкото е необходимо.

Отговори
5 4
Ша ма звинявате, ама...

Ша ма звинявате, ама...

05.08.2021 | 20:45

Не работят така нещата, госпожа.

Отговори
3 2
Аааааа

Аааааа

05.08.2021 | 23:23

Точно така работят нещата, топлата вода вече е открита

Отговори
2 2
Държава-РЕКЕТ !!!!

Държава-РЕКЕТ !!!!

05.08.2021 | 18:39

България се превърна в държава рекетьор за собствените си граждани !

Отговори
11 4
Съвет

Съвет

05.08.2021 | 18:47

Свободен си да напуснеш всеки един момент и да отидеш където смяташ за добре Мозамбик, Конго или Джибути. Там с бушмените ще ти е по-добре. Цивилизацията не е за теб явно.

Отговори
2 10
Бай Тошо

Бай Тошо

05.08.2021 | 16:07

"демократите не мислили едно време, че улиците са тесни" - това добре и сега не мислят, като презастрояват Кючука и Смирненски! "едно време се чакало за кола 10 години, колата била необходимост" - ами не, за градски условия не е необходимост! Пловдив на ширина Централни- Драганови гробища, север - юг, пеша ги минаваш за 2-2,5 часа. Има велоалеи, има автубуси, таксита, може и тролеи! Здрав данък за колите в града!

Отговори
6 8
...

...

05.08.2021 | 17:01

Най-вече тролеи. Супер идея, дай да се юрнем пеш всички, или да плащаме за таксита като с тези пари спокойно може да се поддържа автомобил. А за рейсовете нямам коментат, разписание редовно, условия вътре чудесни. Само пенсионер който няма никакви грижи може да напише това

Отговори
7 4
Онзи

Онзи

05.08.2021 | 17:24

Всеки да се оправя както намери за добре... Никой не е длъжен да осигурява нещо. Паркомястото НЕ Е изконно човешко право. Аман от провинциално мислене!

Отговори
8 4
ОТГОВОР

ОТГОВОР

05.08.2021 | 17:30

АКО ИСКАТЕ ДА НЕ ВИ РЕКЕТИРАТ И ОБИРАТ--ИМА САМО ЕДНО РЕШЕНИЕ--ОСТАВЕТЕ СИ-АМА ВСИЧКИ КОЛИТЕ ЗА 1 ГОДИНА-НЕ ИМ ПЛАЩАЙТЕ НИКАКВИ ДАНЪЦИ--И ЩЕ ВИДИТЕ КАК ЩЕ ОМЕКНАТ--В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ--ЩЕ СИ ВДИГАТ ДО НЕБЕТО ЦЕНИТЕ И ПАРКИНГ ЩЕ ПОЛЗВАТ САМО НАЙ-БОГАТИТЕ--ТОВА НЕ СА ХОРА-А КОЖУДЕРИ--ОТКАДЕ ЩЕ ВАДЯТ ИНАЧЕ ПАРИ ЗА ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ И ЗА КАЛИНКИТЕ В НЕЯ??--НАЙ-ДОБРИЯ ПРОТЕСТ--ОСТАВЕТЕ СИ КОЛИТЕ И НИЩО НЕ ИМ ПЛАЩАЙТЕ КАКТО АЗ ПРАВЯ-ПО ЗДРАВОСЛОВНО Е И В ДЖОБА ЩЕ ИМАТЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ--ЩЕ СЕ ОТЪРВЕТЕ И ОТ ИЗЛИШНИТЕ КИЛОГРАМИ

Отговори
10 6
,,,

,,,

05.08.2021 | 18:26

Да поддържаш автомобил включва и осигуряване на гараж или поне паркомясто

Отговори
8 2
Иво

Иво

05.08.2021 | 15:46

Пак за ГЕРП да гласувате да ви дойде акъла в главите! ;)

Отговори
9 9
Спас

Спас

05.08.2021 | 15:42

Най напред общината да провери за всички гаражи обърнати на магазини и да ги глоби много яко. Така да ги проверява всеки месец. След това да задължи всеки магазин, ресторант или друго заведение да си плати служебни паркоместа. След това да въведе пловдивски винетки на цена от 1лв./годишно. Всички останали да си плащат още на входа на града. Вземете пример от Виена !! Там въведоха плащане от 20 евро на всяка кола, която не е от града.

Отговори
16 4
ОТГОВОР

ОТГОВОР

05.08.2021 | 16:30

БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-БЕДНИ В ЕВРОПА--ТУК ЗАПЛАТИТЕ НЕ СА КАТО ВЪВ ВИЕНА--ТАКА ЧЕ НЯМАМ ПРОТИВ ДА СЕ ПЛАЩА--НО НЕ ДА СЕ РЕКТИРА--АКО СЕ НАМАЛИ ДЪРЖАВНА АМИНИСТРАЦИЯ--НЯМА ДА ИМА ТАКЪВ ОБИР НА НАСЕЛЕНИЕТО---ПАРИТЕ КОИТО ПОЛУЧАВА ОБИКНОВЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ-СТИГА ЗА ХРАНА ТОК ВОДА И ДРЕБНИ СМЕТКИ--НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ИЗДЪРЖА ПРИМЕРНО ЕДНИ ОБЯИНСКИ СЪВЕТНИЦИ КОИТО СА НАД 100 НА БРОЙ И ВЗИМАТ НАД 1500 ЛЕВА ЗАПЛАТА ЗА 4 ЧАСА МЕСЕЧНА РАБОТА--ЕТО ЗАТОВА СЕ ОГРАБВАТ ХОРАТА--НЕКА А СЕ ПЛАЩА НО РАЗУМНИ ЦЕНИ И СПОРЕД ДОХОДИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Отговори
7 5
Ванката

Ванката

05.08.2021 | 15:29

Живеещите на тази улица защо са си обърнали гаражите в магазини питам аз ? Що да не стане синя зона? Ще плащате как иначе, в цял свят се плаща. Там околовисоките блокове до киното как плащат хората. А тези с новите магазини са си просто едни нахалници, на които май всичко им е разрешено.

Отговори
19 4
ОТГОВОР

ОТГОВОР

05.08.2021 | 16:25

ХОРАТА НЕ СА ПРОТИВ ДА СЕ ПЛАЩА--НО ОБЩИНАТА ГО ОБРЪЩА В ОБИР

Отговори
7 5
...

...

05.08.2021 | 17:05

Кви високи блокове кое кино бе човек? Плаща се до Руски на запад и Цар Борис на изток. Протеста е, че синята зона се увеличава по размер, без да се дават граници. Днес е Д.Никллаев, утре е твоята улица щото някой така решил.

Отговори
9 4
До Взнката

До Взнката

05.08.2021 | 17:09

Живеещите на тази улица защо са си обърнали гаражите в магазини питам аз ? --БРАТ ТИ ЖИВЯЛ ЛИ СИ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ОДИНИ В БЪЛГАРИЯ-ТА ЗАДАВАШ ТАКИВА ВЪПРОСИ--ХОРАТА СА БЕЗРАБТНИ-ПРИДПРИЯТИЯТА В КОИТО РАБОТЕХА СА ОБРАНИ ФАЛИРАНИ И ПРОДАДЕНИ НА БЕЗЦЕНИЦА---КАК ДА СЕ ИЗДЪРЖАТ--ЗАТОВА СА СИ ОБЪРНАЛИ ГАРАЖИТЕ В МАГАЗИНИ ЗАДА НЕИСКАТ ОТ ДЪРЖАВАТА ПОМОЩИ ДА ЖИВЕЯТ---А ДЪРЖАВАТА ЗАЩО ПОДДЪРЖА ТАКЪВ ГОЛЯМ БРОЙ ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ И ОБИРА ХОРАТА ЗА ДА ИМ ПЛАЩАТ ТЛЪСТИТЕ ЗАПЛАТИ И БОНУСИ--ПИТАМ ТЕ СЕГА -АЗ???

Отговори
5 6
ДО ОТГОВОР

ДО ОТГОВОР

05.08.2021 | 17:49

И аз не съм съгласен да плащам по данък сгради 200 лв на година. Искам да плащам, ама да ми го направят като за мен – нещо по-към 50-тина лева.

Отговори
4 3
ОТГОВОР-ДО-Отговор

ОТГОВОР-ДО-Отговор

05.08.2021 | 17:58

ХОРАТА НЕВЗИМАТ МИЛИОНИ--ТАКА ЧЕ ДАНЪЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕИЗЧИСЛЯТ СПРЯМО ДОХОДИТЕ--В МОМЕНТА ОБЩИНА ПЛОВДИВ СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ СИТУАЦИЯТА И РЕКЕТИРА С НЕПОСИЛНИ СУМИ ГРАЖДАНИТЕ

Отговори
3 5
Мисирчо

Мисирчо

05.08.2021 | 15:16

"Брутална война" хахаххахаха 5-ма съдрани цървула ще оревават орталъка, че свършило безплатното. Тони, пишман-журналистче, тая журналистическа диплома да не ти се е паднала от "Лъки бой"? Много ниско нивото, майна... много ниско

Отговори
10 4
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

05.08.2021 | 14:57

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ-С ПО 1500 ЛЕВА ЗАПЛАТА ЗА 4 ЧАСА РАБОТНИ В МЕСЕЦА--КАЛИНКИ И ЛЮБОВНИЦИ НАВСЯКЪДЕ ПО-ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ--ВЪПРЕКИ ВИСОКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ-КОМПЮТЪРИЗАЦИЯ НАВСЯКЪДЕ--Е ПЪЛНО С РОДНИНИ НА НЕНУЖНИ РАБОТНИ МЕСТА В ОБЩИНИ ПОЛИЦИЯ СЪД ДАНЪЧНО И КЪДЕЛИ ОЩЕ НЕ--ТЕЗИ ПАРАЗИТИ ПОЛУЧАВАТ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ПЛЮС БОНУСИ ПЛЮС КУП ОТПОСКИ ЗА ИЗМИСЛЕНИ ПРАЗНИЦИ---НЯМА КАК ДА НЕ ВИ РЕКЕТИРАТ-ЗА ДА ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИТЕ ИМ--ДОКАТО ДАВАТЕ-ТЕ ЩЕ ВИ ГРАБЯТ--ТЕЗИ ИДИОТИ ТРЯБВА ДА СЕ СЪКРАТЯТ ПОНЕ НАПОЛОВИНАТА В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ--ЗА ДА ОЛЕКНЕ ЕДИН ГОЛЯМ ТОВАР ОТ ПЛЕШКИТЕ НА БЪЛГАРИНА--ЗАРАДИ ТЕЗИ ХРАНТУТНИЦИ ВИ ДИГАТ ДАНАЦИ--РЕКЕТИРАТ ВИ ГЛОБЯВАТ ВИ---ТЕЗИ ХЛЕБАРКИ АКО СЕ СЪКРАТЯТ НЯМА ДА РОВЯТ ПО-КОФИТЕ ЗА ХРАНА--ПОЧТИ ВСИЧКИ ИМАТ СЕМЕЕН БИЗНЕС БАНКОВИ СМЕТКИ И ОРЕДЕНИ ДЕЦА В ЧУЖБИНА--ТАКА ЧЕ МАХНЕТЕ ГИ ДА МОЖЕ БЪЛГАРИНА СПОКОЙНО ДА ДИША--ТОВА Е ПРОБЛЕМА

Отговори
16 4
Исках да гласувам, но немах желание!

Исках да гласувам, но немах желание!

05.08.2021 | 14:51

Да сте мислили, когато сте гласували за тези хора! Сега е късно! Плащайте си и другия път мислете с главите си!

Отговори
14 2
Крепостни селяни сър

Крепостни селяни сър

05.08.2021 | 14:36

Те си се разбирали помежду си… Търсели се, ако има проблем. Това може да става само в Долно нанагорнище, но не и в град, в който важат закони и правилници. Бай Герги паркирал там от 20 години безплатно курника си и сега реве, че трябва да плаща. А тия с “бизнесите”, ми като не им излиза сметката да продават легени и да плащат такса за паркиране, ами да сменят локацията, където няма Синя зона

Отговори
13 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?