Следвайте ни

Хората от "Съдийски" извоюваха нова ясла и кухня СНИМКИ

Ще стане най-рано до 2-3 години, предупредиха от "Централен"

viber icon

С нова детска ясла за 120 деца "почти" се сдобиха живеещите в квартал "Съдийски". Тя ще бъде построена на мястото на недовършена детска градина на ул. "Стоян Михайловски" 12.

Това бе решено единодушно на събрание на хората от квартала, на което присъстваха кметът на "Централен" Георги Стаменов и зам.-кметът по социалните дейности Георги Титюков.

Кметът на "Централен" предложи преди това друг вариант - на мястото на недовършената детска градина да се направи малък парк, а към действащата сега градина, в квартала да бъдат направени две групи за ясла.

Децата ни няма къде да ходят на ясли! Имаме си три занемарени градинки  - не ни трябва четвърта, отговориха от квартала.

"Синът ми, който сега гледа деца, през 1977 година ходеше чак до детска градина на ул. "Богомил". В онази съборетина там сега са внуците ми. Ето го внучето ми - умряло е от студ, докато се върне тук! Докога", попита една от дамите дошли на срещата.

Друга майка припомни, че преди дни за 3 места в детска ясла в друг квартал, са кандидатствали 43 деца. Имаме достатъчно деца, за да напълним новата забавачница, категорични бяха хората от "Съдийски".

На събранието бе и живеещият тук арх. Христо Стоилов. Той доказа, че при терен от 3 000 кв. м. и при регламент от 25-20 кв. м. за дете, в съществуващото детско заведениие няма да има място за още две групи. Не и на този терен.

"Нали регламентите са за това - да се спазват", подчерта арх. Стоилов.

От "Централен" предупредиха, че тяхното предложение за две нови групи може да се осъществи до края на годината, а строежът на нова ясла плюс детска кухня от кота нула (недовършената ще бъде разрушена) за същото време най-много да се сдобие с готов проект.

Той ще струва поне 60 хиляди лева. Финансиране на строителството ще се търси след това.

"Най-рано до 2-3 години ще бъде заваршена тази ясла. Искате ли това", попита кметът Георги Стаменов.

Всички гласуваха "За" нова детска ясла. И получиха обещание да я имат до 2-3 години при все още неясно чий мандат. /Марица.бг

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?