71

Хора от цяла България искат да дарят кръв за 6-годишния Михаил, прегазен от кмета на Старосел

Огромна вълна на съпричастност провокира случая в пловдивското село Старосел, при който кметът на населеното място Матея Гудев блъсна с колата си 6-годишно момче. Малкият Михаил бе откаран в УМБАЛ "Св. Георги" в тежко състояние. Към настоящия момент продължава да е с опасност за живота, а лекарите полагат неимоверни усилия да го спасят. 

След отправен призив за кръводаряване за момчето, хора от цяла България буквално за запалили телефона на Кръвната банка към болницата и на Районния център по трансфузионна хематология в града под тепетата. От Северна България например питат дали ще им се признае бележката, след като дарят кръв в родното си място. Всеки иска да помогне за това Михаил да оцелее и да продължи нормалния си живот. 

Кметът на Старосел бе арестуван за няколко часа след инцидента, след което освободен. Самият той обясни, че искрено съжалява и че се моли за малкия Михаил. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Богдан Попов

Богдан Попов

20.07.2022 | 11:00

Бьлгарския народ е единен в такива случаи. И не сьдете строго кмета на това село. Моля сё на Господ да помогне на това малко момченце .

Отговори
25 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?