Следвайте ни

Хора на изкуството в Пловдив: Защо кула може, а виенско колело - не

viber icon

След редица известни архитекти, обявили се в подкрепа на виенското колело, монтирано преди дни на пл. "Централен", съоръжението защитиха и хора на изкуството в Пловдив.

"Кула може, колело не може, а да не говорим за различните фестове, мезинемезикапаниисергии", заяви риторично във Фейсбук художникът и куратор Емил Миразчиев.

Виенското колело коментира и колегата му Йоханнес Артинян. "Това е "временна намеса" ... ВРЕМЕНА! и плюс това чисто от формално естетическа гледна точка седи. Ако го нямаше и партийния дом щеше направо да е чудесна на фона на Родопите. Гражданската активност е прекрасно нещо но не можем да сме против ей така... просто щото сме против", изказа се скулпторът.

В дискусията се включи и журналистът и изкуствовед Теодор Караколев: И аз не разбирам драмата. Колело като колело, ако ще се слага някъде, мястото му е тъкмо на тоя иначе пуст площад", написа той.

Хора от гилдията коментираха, че ледената пързалка на площада е подобно съоръжение, но досега никой не е скачал срещу нея.

Припомняме, че монтажът на виенското колело предизвика гневна реакция от страна общинските съветници на ГЕРБ в Пловдив, които ще предложат мораториум върху поставянето на подобни съоръжения.

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Срамота!

Срамота!

02.06.2021 | 14:06

Кула ама не обикновенна а Вавилонска и срува 3 мил. лв! Ще ми я сравняват с някакво панарджийско Виенско колело за 30хил.лв!Къде сте вие, къде сме ние?

Отговори
3 1
Иван

Иван

02.06.2021 | 13:53

Нищо му няма на колелото. Площадът по-грозен не може да стане. Проблемът е тежките машини да не нанесат поражения върху настилката.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?