Следвайте ни

Хит за туристите: 1900 души разгледаха Епископската базилика за седмица СНИМКИ

viber icon

Близо 1900 души посетиха Епископската базилика на Филипопол за седмица, от тях над 100 избраха комбинирано посещение и на Малката базилика. Новият културен център на Пловдив още от самото начало се радваше на лавинообразен интерес. Дори през двата празнични дни на изминалия уикенд гледката от извиващи се опашки бе обичайна. Хората търпеливо изчакваха, за да спазят изискванията на екипа на ОИ „Старинен Пловдив”, съобразени с актуалните в страната противоепидемични мерки.

Сред посетителите бяха и популярни лица от различни сфери на икономическия и артистичен живот: участвалата в римейка на „Козият рог” и в десетки други филми и театрални постановки актриса Елена Петрова; любимецът от „Под прикритие”, „Откраднат живот” и още десетки роли актьор Владимир Пенев; театралната магьосница, пленила Пловдив и цяла България с режисьорския си талант Диана Добрева; главният герой от филма „Чужденецът” и актьорът - франкофон Любомир Ковачев; видният археолог и властелин на Перперикон проф. Николай Овчаров.

Специален гост на Епископската базилика на Филипопол през уикенда бе и талантливата Виктория Георгиевa - българският представител в „Евровизия 2021“, която бе придружавана от международна група медии, а делегацията бе водена лично от заместник-кмета Пламен Панов. Очаровани и възхитени от Епископската базилика останаха и посланиците на Чешката и Словашката републики в София, които я посетиха в компанията на почетния консул на Чехия в Пловдив доц. д-р Иван Соколов.

Някои от посетителите изразяваха възхищението си от новия културен център на Пловдив емоционално на глас, а други побързаха да впишат впечатления в специалната книга.

Уникалният туристически обект на България е реализиран благодарение на публично-частното партньорство между Община Пловдив, Фондация „Америка за България“ и Министерство на културата.

Епископската базилика на Филипопол ще бъде отворена и през празничните дни. Работното време е от 09:00 до 18:00 ч. без почивен ден. Достъпът се осъществява при строго спазване на актуалните в страната противоепидемични мерки.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?