Следвайте ни

Хайките по магазините почнаха преди уикенда

viber icon

Засилените проверки във всички хранителни и нехранителни магазини в Пловдив и областта, които обещаха контролните органи през почивните дни и предстоящите празници, започнаха още от последния работен ден на седмицата.

Екипите се състоят от трима души – полицаи, представител на РЗИ и по един от и Областната дирекция по безопасност на храните, Комисията за защита на потребители или  РД „Пожарна безопасност и защита на населението“. В ранния петъчен следобед проверяващите влязоха в Т-маркет в кв. Христо Смирненски.

Още при влизането си те се спряха пред касите и провериха дали мерките за дистанция при изчакване, носене на маски и допустим капацитет клиенти се спазват, видя репортер на „Марица“.

После се пристъпи и към  разговор с управителя и обиколка на търговския обект. Нарушения не откриха, но помолиха една от чакащите на касата жени, която беше с маска под носа, да си я постави правилно. При неспазване на мерките санкция ще има и за потребителите. 

 

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?