Следвайте ни

Хайде на мол! Как ще пазаруваме от утре

viber icon

Еднопосочно движение, шопинг маниаци на минимум 2 метра помежду си и строг глас от музикалната уредба, който ще ни призовава да бъдем отговорни и да спазваме дистанция. Така ще изглежда от утре пазаруването в голям търговски център. Моловете рестартират дейността си след 2-месечна пауза и вече ще са отворени от 11 до 20 часа.  

Влизането в мол Марково тепе ще става само от входа откъм Търговската гимнация, а излизането – откъм хотел "Лайпциг". Клиентите ще бъдат насочвани как и къде да се движат с информационни табели, а диспенсърите за дезинфекция вече са поставени, разказаха оттам.  Асансьорите и ескалаторите ще работят, но при строги мерки за дистанция. В подемното устройство например могат да влязат едновременно едва четирима души.

В мол Пловдив посрещат още на входа със сърдечен надпис на български и на английски: Добре дошли! Липсвахте ни!“ Според управата на магазина още утре ще отворят 90% от магазините.  Движението е еднопосочно, като клиентите ще следват специално налепени стикери по пода. По уредбата регулярно ще звучи напомнящ призив да се спазва социална дистанция от поне 2 метра. От търговския център приканват хората да плащат покупките си с безконтактни карти, вместо в кеш, за да се избегне допира до пари. Съвсем наскоро картовите оператори обявиха, че без въвеждане на ПИН-код може да се пазарува до 100 лева, така че хората няма да докосват и ПОС-терминалите на касите.

Детските кътове навсякъде оставят затворени съгласно заповедта на министър Ананиев.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?