4020

Хаос на ул. „Царевец” заради затворено кръстовище

Пълна лудница цари отново в квартал „Христо Смирненски” заради затвореното кръстовище на бул. „Хаджи Димитър” и ул. „Царевец”. В  този участък се прекарва обходен колектор и хората, които живеят и работят в съседство със строителната площадка, са изнервени до предел.

„Повече от една година бяхме под обсада на строителната техника и ограничения в трафика, докато течеше ремонтът на двете платна на бул. „Хаджи Димитър”. Наскоро пак заради разкопаване беше затворено кръстовището на ул. „Царевец” и „Солунска”, сега правят изкоп пак към „Хаджи Димитър”. В квартала е хаос, защото движението и без това е натоварено, а след поредното затваряне не можеш да се разминеш от коли и по вътрешните улици”, негодува Димитър Хаджиев, който живее на съседната „Иван Гешев”.

Паркираните коли създават още повече затруднения при преминаването, макар че основният обход е по Пещерско шосе, където са преместени и градските линии.

Обходен колектор се изгражда от софийския консорциум „Еко проект” по договор с ВиК ЕООД, както „Марица” писа.  Строителите се забавиха от утвърдения линеен график на кръстовището с ул. „Солунска”, където строителните работи приключиха преди седмица - за радост на шофьорите. Но тя беше кратка, защото веднага започнаха да разкопават ул. „Царевец” между паркинга на търговския център и кръстовището с бул. „Хаджи Димитър”, към който няма достъп. Съответно е затворена и ул. „Царевец” към новия подлез „Модър-Царевец”. По график бул. „Хаджи Димитър” трябва да бъде отворен за трафика на 8 юни, ако този път строителите изпълнят обещанието, дадено на кмета.

Строителните машини са струпани на обекта, но в края на миналата седмица само трима-четирима работници се виждаха на кръстовището. Обясняват, че засега има работа предимно за техника, защото изкопът е с дълбочина 7-8 метра, а тръбите са с диаметър над 2 метра и се полагат с помощта на кранове. При изкопните работи беше скъсан и електрически кабел, в резултат на което съседните сгради останаха без ток. Строителите се оправдават, че често данните от подземния кадастър не съвпадат с реалната обстановка и се копае на сляпо.

Още една бригада на „Еко проект” прокарва колектора от ул. „Солунска” към кръстовището с Пещерско шосе успоредно на ул. „Царевец”, но отстрани, където ще се изгражда ново платно.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
Тони Найка

Тони Найка

15.05.2024 | 13:56

Добре, ясно е, че трябва търпение, но работи ли се в посока разтоварване на трафика и алтернативни булеварди, като продължението на бул.Свобода или вече само до ул.Рая ще бъде, понеже изникнаха някой непредвидени строежи!? Ако се "счупи" и Пещерско шосе, какво правим..

Отговори
4 0
Тони Стойпева

Тони Стойпева

13.05.2024 | 14:57

Тя я кметицата е пълен хаус, незнаен къде се намира. Ама прави събори в Прослав, селското не излиза от нея ! Простата адвокатка, тая е забила с чипа на предизборна кампания . Да се хваща да работи ,че ще усети народната любов

Отговори
6 2
Тиквата

Тиквата

13.05.2024 | 12:09

Пълни се с кюлчета

Отговори
9 3
Да ........

Да ........

13.05.2024 | 12:07

Чекмеджето се пълми

Отговори
11 3
Боко тиквата

Боко тиквата

13.05.2024 | 11:19

Важното е, че ми се пълни чекмеджето с кюлчета!

Отговори
12 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?