71

Хаос на Централна гара, бул. „Христо Ботев“ поне още седмица в ремонт СНИМКИ

Ремонтът на бул. „Христо Ботев“ до Централна гара продължава, въпреки че от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ /НКЖИ/  обещаха да пуснат движението  до края на тази седмица.  

Ключовата артерия на Пловдив все още е строителна площадка. Подземните работи по изграждането на подлеза под булеварда са завършени и двете платна се подготвят за асфалтиране.  От НКЖИ не се ангажират с точен пусков срок на трафика по „Христо Ботев“, който първоначално беше 15 септември, а след това се удължи до средата на ноември. 

Кръговото кръстовище засега  е разкопано  и пътните връзки към бул. „Руски“ и ул. „Иван Вазов“ не са възстановени, установи репортерът на „Марица“.   На бул. „Васил Априлов“ , където излиза подлезът, ще се работи и догодина. 

Хаос цари около гарата и е цяло чудо, че досега няма жертви.

Пешеходците пресичат с риск бул. „Христо Ботев“ от двете страни на загражденията. Особено опасно е преминаването към автогара Юг. От Сточна гара непрекъснато върви автомобилен поток , за да се включи в трафика по тесния обходен път  през паркинга на Централна гара. В същото време тежкотоварни камиони, които обслужват пробива до жп линията, издебват момента да излязат на булеварда.  

За пешеходците е обособен коридор от южната страна на бул. „Христо Ботев“, но няма нито пътека, нито сигнализация  за безопасно преминаване през натовареното трасе към автогара Юг и обратно.  Само благодарение на предпазливостта на шофьорите засега няма злополуки. 

На северното платно на бул. „Христо Ботев“ са складирани тръби и материали, необходими за изграждането на подлеза. В НКЖИ планират тунелът между бул. „Васил Априлов“ и „Македония“ да бъде завършен след една година. 

От южната страна  на жп линията подлезът  е изграден до спортната зала на стадион „Спартак“.

 

Пробивът минава под улицата и част от паркинга на втогара „Родопи“, под земята пресича ул. „Кукуш, която все още е затворена до „Билла“, и излиза на ул. „Димитър Талев“, където в момента има само изкоп.

 Държавното предприятие НКЖИ има ангажимент да направи подхода почти до кръстовището на ул. „Димитър Талев“ с  бул. „Акад. Петър Динеков“. 

Пътните връзки от ул. „Димитър Талев“  и „Бяло море“ с бул. „Македония“ е задължение на Община Пловдив. Сградите, които попадат в новата улична регулация,  засега не са съборени, няма и проект за пътната връзка към пробива. 

 

Оцени новината

Оцени новината
3.4/5 от 9 оценки
3.4/5 от 9 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
14 коментара
Каква улица Кукуш бе Йеремиева какви 5 лв

Каква улица Кукуш бе Йеремиева какви 5 лв

19.11.2023 | 14:02

Улица Кукуш започва от възел Родопи и е до бетонния мост. По регулация тунела под гарата на юг трябва да се свърже с двата булеварда булевард Македония и другият е южната тангента на град Пловдив. Общината ги е забравила да ги изпълни в продължение на няколко десетилетия чакат реализирането им. Връзката с тясната улица Димитър Талев е временна и не може да обслужва автомобилите които ще преминават през подлеза на гарата.

Отговори
7 0
А връзките на подлеза на юг с Южната тангента на града кога?

А връзките на подлеза на юг с Южната тангента на града кога?

19.11.2023 | 13:46

Точно от южната страна подлеза излиза на чакащата за строеж 43 години Южна транспортна тангента на града. Тия кметове на община и район за какво получават заплати се питат живущите в район Южен. Какви връзки ще правят с непостроената тангента А и не мислят да я строят гербаджийските мръсници и лъжци и крадци градове мръсни.

Отговори
5 0
типично за ГЕРБ-Пловдив

типично за ГЕРБ-Пловдив

18.11.2023 | 18:22

Изхвърлят се пред обеществото и гражданите на Пловдив, без идеи, кадри и крайни решения. Факта, че няма проект за развръзката на пробива от южната страна на гарата, показва поредната лъжа и измама пред пловдивчани. Пример за идиотизма на управлението на ГЕРБ в Пловдив е недовъшеното разширяване на бул. Васил Априлов от 6-ти септември до Пещерско шосе. Вече 5-6 - та година тове е тапа, тапа, тапа !!! Пример е и недомислицата с разширяването на УЛИЦА - Александър Стамболийски при мащабния и тежък строеж на колектора от страна на ВИК! Да не продължаваме, защото примерите в целия град са безброй!!! Все пак най-голямата простотия си остана недовършения ремонт на пешеходните тротоари - 150 - 200 метра на моста на Васил АПРИЛОВ ОТ ИЗТОК - УХВП и Била. След дългия ремонт по времето на Тотев обекта си остана недовършен. Те висшите управници от ГЕРБ не ходят пеш и не карат колички с деца и инвалиди!

Отговори
20 0
Гост

Гост

18.11.2023 | 19:51

Плана го внесоха А.Василев и К.Петков във Брюксел, те легализираха далаверата с влаковете.

Отговори
9 1
Драган

Драган

18.11.2023 | 21:06

Коментарът ти е типичен за необразован селяндур с купена диплома имащ се за част от някакъв елит.Има да ги търсиме такива като ГЕРБ които да построят нещо.Три години след тях наследниците на цървулите освен по големи лични банкови сметки не оставят друга следа.

Отговори
0 8
ГЕРБ-открито и честно управление

ГЕРБ-открито и честно управление

18.11.2023 | 18:01

Общинската власт се интересува от "усвояването" на средствата, а не от неудобствата за гражданите на тази Община! Колко години управлява ГЕРБ? Вече започна четвърти мандат. Бюджетите се увеличават и ...усвояването се увеличава.

Отговори
16 0
комунист

комунист

18.11.2023 | 17:37

Спокойно! Интересното тепърва предстои.Стягайте се за поне още две петилетки.Справка-полеза на Модър- Царевец.Комисионните отдавна са взети и никой не може да каже гък на строителите.

Отговори
15 1
Димо

Димо

18.11.2023 | 17:20

Когато разкопаваха обещава ха за 15 септември, сега сме 18 ноември и няма нищо готово. Най доброто беше релсите извън града. Така се затапва Пловдив за години напред.

Отговори
20 4
Не е тъй!

Не е тъй!

18.11.2023 | 18:57

ЖП гарата и автогарата на Ню Йорк са в Манхатън. Но линиите са под реката, над реката... Решения има, акъл няма! Но това за акъла - той винаги е бил дефицит за ОПГ ГРОБ и дерибея им - Асфалт паша ефенди! За тях на първо място е далаверата, комисионните, чекмеджето, пачките, а останалото - каквото - такова. Важното е да обещаваш, а той - народът бил прост и не помни.

Отговори
11 0
Не е точно тъй

Не е точно тъй

18.11.2023 | 19:05

Решения има, акъл няма! В Ню Йорк и автогара, и ЖП гарата са в Манхатън! ЖП линията минава и под реката, и над улици и авенюта. Но при нас проблема е друг - трябва да се краде, да се трупат кюлчета и пачки, да се рекетират строители, научиха се да правят магистрали почти без асфалт... А иначе - колкото обеяанията - там са царе - обещават и не им пука - народа бил прост и не помни. Така вече 13 години Асфалт паша ефенди дерибейства - той и солт@ш@ците МУ.

Отговори
8 0
ytyt

ytyt

18.11.2023 | 16:40

Вам обоим это понравится! Абсолютно новые возможности в сексе, независимо от возраста. Это очень крутая штука, попробовав один раз, вы никогда об этом не пожалеете.------- http://surl.li/nizs

Отговори
1 8
От Русия с любов

От Русия с любов

18.11.2023 | 17:29

И що не го преведохте поне? Има гугъл. Или сме задължени да ви знаем езика?

Отговори
7 3
Дии

Дии

18.11.2023 | 16:17

Лятото си бараха макарите, сега бързат.

Отговори
18 2
Крадеца Димитров

Крадеца Димитров

18.11.2023 | 14:51

С гербаджийски кмет слуга така ще е .

Отговори
24 9

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?