2374

Гуруто Шри Чинмой остана без паметник в Пловдив

Предложението за вдигане на паметник на индуисткия гуру Шри Чинмой на Гребната база бе отхвърлено от Общинския съвет. Намерението за него бе обявено още миналата година. Паметникът трябваше да се казва „Шри Чинмой – мечтател за световен мир”.

„За мен това е една екзотична личност, която не ми говори нищо. Господинът е индиустки мистик и считам, че такова предложение за паметник не е удачно, а още повече да е там. Считам, че г-н Чинмой не е допринесъл с нищо за нашия спорт”, каза Владимир Славенски от „Демократична България”. 

Общинският съветник Ангел Иванов припомни, че преди време група общински съветници е внесла предложение за вдигане на паметник на пловдивското плодородие. То, обаче е потънало някъде.

„Веорятно Шри Чинмой е направил нещо за света, но нищо за Пловдив. Преди доста време група общински съветници предложихме да има паметник на плодородието. То се загуби - било в разни комисии, било по разни институти, и в крайна сметка – нищо. А някога в Пловдив се произвеждаха над 80 култури”, припомни г-н Иванов.

Справка в Уикипедия показва, че Шри Чинмой вярва, че дългите бягания са път към трансценденталното.

След това се твърди съвсем сериозно, че „той е написал 13 000 песни, 1120 книги, направил е 5 милиона рисунки на птици, носещи послания за мир. А на 69-годишна възраст е вдигнал 317,5 кг”.

12 общински съветници гласуваха за изграждането на паметника, а останалите бяха против или се въздържаха. Така предложението не бе прието.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Стига глупости

Стига глупости

16.09.2022 | 15:57

Айде стига с тия източни простотии-та чак и паметници на някакъв кре-тен шарлатанин ще издигаме! Как може въобще да се предлага подобна глупост!?

Отговори
5 0
Бай Ганю,съветник!

Бай Ганю,съветник!

16.09.2022 | 15:18

Спешно предложение в Ц.Симеоновата в градината срещу сградата на Общинския Съвет ,трябва да се издигне първия в България Паметник на Глупоста!На него трябва да бъде изобразен Пловдивския кмет мандат 2019-2023 г! В експозицията да бъде с ,едната ръка в джоба ниско долу а с другата лявата ръка ,как взима комисионна и го бута в десния джоб !За по-голяма монументалност може да бъде качен на самара на едно мъжко магаре !

Отговори
4 1
Браво

Браво

16.09.2022 | 15:04

И по-хубаво, че не го приеха. За какво ни е паметник на някакъв шарлатанин ?

Отговори
5 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?