Следвайте ни

Грозна и опасна дупка на пъпа на града

viber icon

Пешеходците очакват от новата местна власт да огради огромната дупка от южната страна на подлеза срещу пл. "Съединение".  Котлованът е опасен и е чист късмет, че досега няма злополуки. 

Навремето, когато това подземно съоръжение на бул. "Шести септември" се ползваше от концесионера Тодор Бурджиев, същият поиска разрешение от Община Пловдив да построи в изкопа сграда, която да ползва пак за търговски цели. От администрацията обаче не му разрешиха. Бизнесменът се  ядоса и се отказа да ползва магазините в подлеза, въпреки че го беше възстановил почти от руини със собствени средства. Концесията беше прекратена, преди да изтече срокът.  Магазините останаха като чеиз за общината, както е посочено в закона след приключването на концесионни договори. 

За разлика от останалите  пешеходни съоръжения, подлезът се боядисва в бяло всеки път в навечерието на Шести септември, преди церемонията пред Паметника на Съединението. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?