46

Грипът си тръгва предсрочно от Пловдив, отменят мерките

Грипът си стяга багажа, за да напусне Пловдив и региона. Това съобщи областният управител Ангел Стоев след съвместно заседание на Областния оперативен щаб и медицинския щаб на РЗИ.

"Вече говорим за данни, които извеждат Пловдивска област от нивата на епидемично разпространение на грип и остри респирaторни заболявания. В момента сме на нива заболеваемост, които налагат мерките да се отменят предсрочно. Затова от четвъртък отменяме предсрочно мерките, които действаха. Общата заболеваемост е под критичните нива. Считаме, че това е резултат от адекватните мерки, така и от тяхното постепенно наслагване в областта", каза шефката на РЗИ в града под тепетата д-р Сийка Димчева.

Тя добави, че има достатъчно свободни легла в болниците и няма натиск.

„Смятаме, че вече не е необходимо да задържаме прегледите на здравите бременни жени и деца, както и имунизациите. Общопрактикуващите лекари също отчитат сериозен спад на болните“, заяви и зам.-председателят на РК на БЛС д-р Христо Дипчиков.

По данни на ръководителя на инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги“ доц. д-р Олиана Бойкинова към днешна дата при тях има само десет пациенти с ковид и четирима с грип тип „А“, което показва, че заболяванията  протичат без сериозни усложнения.

С отмяната на временните противоепидемични мерки се възстановяват плановите консултации на здрави бременни жени и деца, прифолактичните прегледи и имунизациите при джипитата. Отново да разрешени свижданията в лечебните заведения и посещенията на външни лица в социалните домове.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?