Грип и „Тамифлу"

Един доктор днес ми каза, че сме пред пандемия от грип. Свински или несвински     -  не стана ясно. Защото ако е свински  -  пандемичният план действа отдавна. Ако е другият, сезонният  -  всяка година по това време започваме да го очакваме. Този път обаче царят паника, психоза, истерия. Специалистите предупредиха, че по грипно време може да се срещнат и двата вируса, но никой не обърна внимание. Но починаха двама души и народът полудя. Всеки втори, който кихне и подсмръкне три пъти, отива в инфекциозна болница и там, според указанията на пандемичния план, го започват с „Тамифлу". Доста скъп препарат (37-50 лева, в различните аптеки) на швейцарския фармацевтичен гигант „Хофман Ларош". И хората излизат чисто нови. Но ако не беше този свински грип, който (слава богу) протича сравнително леко, дали най-сетне щяхме да разберем, че инфлуенцата е доста сериозно заболяване, които дава тежки усложнения? От „обикновен" грип всяка година умират хиляди. Не е лошо да го припомним. И да не разчитаме само на „Тамифлу".

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Билкаря

Билкаря

17.11.2009 | 12:18

Нима чичо доктор няма да изпише някой антибиотик или да препоръча противогрипна ваксина с съмнително съдржание. Витамин Д, плодове и зеленчуци, мед добра почивка и здрава храна и не би трябвало един вирус да ни тръшка. Обаче почивката и истинската храна са на изчезване, което е добре дошло за Чичо Доктор и Чичо Аптекар. Кажете нещо за храненето дали ядеме пилешко месо или някакво месо в форма на пиле с какво хранят прасетата или кравите как гледат зеленчуци и с какво ги поливат. Нещата са свързани та нали Чичо Доктор е в разните там комисии които одобряват продуктите на пазара а пък останалата част от комисията ги произвежда. Само се замислете колко от хората се движат активно и на какво са заприличали телата им, всяка едно лайно в канализацията е малка химическа лаборатория пълна с елементи които до скоро не съшесвуваха на този свят.

Отговори
0 0
чичо доктор

чичо доктор

30.10.2009 | 21:45

Няма на чесън и врачки да разчиташ, хахчо. А ще ходиш на чичо Доктор, това се казва в текста, ако не разбираш. И че сезонният грип, кокто правилно се нарича, е по-страшен.

Отговори
0 0
ха ха

ха ха

30.10.2009 | 14:17

А на какво да разчитаме? На баячки и врачки ли? Или да наблягаме на чесъна, че като кихнат в автобуса, да те омиришат хубаво на шкембе чорба рано рано сутрин.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?