Следвайте ни

Грешка докара морето под тепетата

viber icon

Случайна грешка отложи търга за продажба на терен на община Пловдив в бургаския курорт с. Лозенец. Имотът  на ул. „Крайморска” 2 е с площ 1173 кв. метра и се обявява за продажба с начална цена 254 660 лева. Предвиденото застрояване е до десет метра височина.

Условията на търга бяха гласувани на сесията на Общинския съвет. В посочения адрес е записано: „гр. Пловдив, обл. Бургас, община Царево”. Наложи се зам.-кметът арх. Невена Балчева да поиска прегласуване на решението и изрично да напомни, че имотът се намира на територията на област Бургас, а не в Пловдив.

Навремето на същото място  имаше почивна станция, която ползваше персоналът на МБАЛ „Св. Мина” /Първа градска болница/. Преди  седем години базата беше включена в активите на Община Пловдив, но не се поддържаше и се разруши.  В момента теренът е напълно празен. Градската управа няма намерение да строи нова почивна станция на морето, защото няма средства за такива екстри. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Цццц

Цццц

05.02.2021 | 13:09

Общински терени в Пловдив почти не останаха сега започнаха да продават имотите на Пловдив и по другите градове.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?