46
Следвайте ни

Гръм поразил системата за видеонаблюдение на изходите на Пловдив, оправят я с 4 бона

viber icon

4000 лв. безвъзмездна финансова помощ ще получи пловдивската полиция от Община Пловдив заради проблеми със системата за наблюдение на входовете и изходите на града. Предложението е на заместник-кмета по сигурността Йордан Ставрев и е залегнало в дневния ред на предстоящата сесия. 

Системата за видеоконтрол функционира от декември 2017 година, като през октомври 2019-а е дарена от Общината на полицията. На 8 септември директорът на ОД на МВР-Пловдив Димитър Балев е изпратил писмо, с което е заявил нуждата от финансова подкрепа. 

Причината - след гръмотевична буря вечерта на 1 юли тази година е установено, че единия от сървърите на системата е повреден и тя е спряла да засича преминаващите през входно-изходните точки коли. На 28 август ситуацията се повторила, като след буря са повредени още хардуерни елементи на системата. В тази връзка от Од на МВР е поискана финансовата помощ от 4 бона, с която да се закупят и съответно сменят нужните хардуерни елементи, за да може да работи. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?