3906

Граждани алармират: В Макдоналдс на Главната е като в пещ, климатиците не работят

В ресторант Макдоналдс на Главната е топло като в пещ. Климатиците не работят нито на първия, нито на втория етаж, установи репортер на „Марица“, по сигнал на граждани. За клиентите, не е проблем, щом като липсва комфорт за нас и децата ни в жегите, няма да пазаруваме оттам. Лошото е за персонала, който се пържи при тези нечовешки условия на работа, особено в кухнята, коментира възмутен Никола Василев. 

Заместник управителят на заведението Даниела Ангелова отказа да коментира проблема с климатиците пред репортера ни с мотив, че няма право да дава изявления пред медии. Но пък даде стационарен софийски телефон за връзка с мениджър на веригата за бързо хранене. Телефонът обаче дава свободно. Другата контактна форма, посочена на сайта е само по имейл. 

При работа на закрито в работните помещения трябва да бъде осигурена оптимална температура според разпоредбите на Наредба № РД-07-3 от 18.07.2014 г. за минималните изисквания за микроклимата на работните места. През топлия период градусите на закрито трябва да бъдат между 18 и 25 в зависимост от типа работа – лека, средна или тежка.

Очакваме реакцията на Инспекцията по труда в Пловдив, която е на 500 метра от заведението.  

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?