Следвайте ни

Граждани алармират: Рискуваме живота си, за да минем покрай РДНСК

viber icon

Тротоарът пред сградата на Регионалната дирекция за национален строителен контрол - Пловдив, на ул.”Цанко Дюстабанов” 47, е превърнат в паркинг от служители на дирекцията. Живущите в съседство, които ежедневно минават оттам, се принуждават да слизат на платното, където има засилен автомобилен трафик, за да заобиколят "блокирания" тротоар. Притесняват се, че излагат своя и на децата си живот на риск, алармираха с писмо до редакцията на „Марица“ възмутени граждани.

„Всеки ден минаваме оттук и треперим дали няма да ни отнесе някоя кола или камион. В района има инвалиди и майки с деца, които също са възпрепятствани да се движат безопасно с количките на това място. Нямаме против да има служебен паркинг, но нека се помисли и за пешеходците. Обръщаме се към вас за помощ, тъй като многобройните ни опити да се разберем човешки със служителите на РДНСК да не спират на тротоара, удрят на камък“, пише в част от писмото. 

РДНСК – Пловдив разполага с двор, който преди време е бил на бившата детска градина, където се помещава сега строителният контрол. Хората питат няма ли възможност там да се направи служебен паркинг, а тротоарът да се освободи за свободно движение. 

Репортерска проверка установи, че пред сградата на РДНСК има паркирали няколко леки коли, вкл. от Хасково, Смолян и Кърджали. Иначе са поставени две указателни табели – мястото е само за автомобили на институцията, и че нарушителите се отстраняват принудително, което явно не се случва. Телефонът посочен за контакти с РДНСК – Пловдив, дава свободно. Очакваме коментар по казуса от пресцентъра на ДНСК в София. 

Снимка от Наташа Манева

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Съсед

Съсед

01.04.2021 | 18:05

Преди 3-4 години полицията налепи на всички коли на това място фишове за глоби и имаше статия във вестник Марица, тъй като се оказало, че това е незаконен паркинг на службата. Какво чакат сега от полицията, а не ги глобят отново и защо през тези години не са ги глобявали като всеки ден има паркирали коли на тротоара. В интернет има информация за предишното глобяване.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?