Следвайте ни

Градусите скочиха и Пловдив живна, борейки се със заразата

viber icon

След студените дъждовни дни слънцето се смили над Пловдив и градът живна. Трафикът се засили и на светофарите се образуваше опашка от десетина коли. Велосипедисти тръгнаха по алеите, наслаждавайки се на истински пролетното време.

На централния площад млади и възрастни хора се радват на гълъби и, напук на забраната, майка разреши на детето си да си спомни хубавите дни на кварталната люлка.

Стопаните на домашните кучета правят по-дълги разходки, а в жилищните комплекси родителите извадиха децата на въздух. Той е по-чист, коментират те.

Общината и районните кметства увериха, че започват по-усилено да ремонтират улиците, където след дъждовете се отвориха дупки. По-малките магазини за дрехи, обувки и други промишлени стоки работят, но нека да си спазваме ограниченията, за да предотвратим разпространението на заразата, предупреди за пореден път кметът Здравко Димитров.

Снимки от Атанас Кънев

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Да бе

09.04.2020 | 03:26

Днес щъкаме,утре ще плачим...!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?