Следвайте ни

Градушката обрули шофьорите с по 40 лева на дупка

Сервизи искат по стотачка само за тавана на колата

viber icon

Зачестилите градушки в последните дни удариха лошо по джоба повечето шофьори. Тези, които са си спестили застраховка "Каско", сега ще трябва  да се бръкнат, за да поправят ламарините по возилата си. 

Сервизите пък имат твърди тарифи за надупчените от парчетата лед возила. За поправка без кит-боя те искат между 10 и 20 лева, ако вдлъбнатината е с размер 1-3 сантиметра. За тези до 5 сантиметра цената вече е между 20 и 30 лева. По-сериозните, тези до 7 сантиметра, излизат още по-солено и могат да стигнат 40 лв.

Има и друг ценови вариант, който се предлага от специализирани сервизи, които прилагат най-модерни начини за ремонт на обрулени от градушките автомобили. По метода на PDR технология без боядисване базов пакет струва 80 лева, като всяка следваща вдлъбнатина се таксува по 3 лева, ако дупката е с големината на монета от 20 ст., или 6 лева (ако е с големина на 50 ст.). Процедурата за таван пък стартира от 100 лева.

Тази технология има няколко предимства - колата не се пребоядисва и фабричното  покритие от боя е запазено напълно. На второ място идва цената, която е доста по-ниска в сравнение с традиционния ремонт, посочват от gradushka.com. И трето, според сложността на щетата времето за отстраняване трае от 30 минути до 6 часа. А за изчукване и боядисване ще се наложи да чакате най-малко една седмица.  

Още по темата - след малко

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Калмарите

Калмарите

28.06.2021 | 07:45

Е жалко за рязаните

Отговори
1 3
bravo

bravo

28.06.2021 | 07:37

само така

Отговори
1 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?