Следвайте ни

Градските подлези в Пловдив - все по-опасни

viber icon

В подлеза срещу Централна гара можеш лесно да си строшиш краката ако не внимаваш. Търговците разказват, че няколко пъти стават свидетели как пешеходците се спъват в нащърбените стъпала.

Ремонт в тази част на подземното пространство - под бул. "Христо Ботев" - не е правен от години. Да припомним, че подлезът беше даден на концесия на Локото с условието да го поддържа и да направи основен ремонт, включително на стълбищата от двете страни на булеварда, рампи за инвалиди и осветление. Футболното дружество не изпълни инвестиционния план и Общинският съвет  отне концесията.

Оттогава събира наеми от търговските обекти, които "ПФК Локомотив" АД построи и ги прибира в бюджета. Но не инвестира нито лев в поддръжката на подлеза. Затова бетонът на стълбищата е изронен, решетки на шахтите са изкъртени, по стените опасно висят кабели, вместо удобни рампи за инвалиди стърчат ръждясали релси от времето на соца.  Дори и тоалетната е затворена, вероятно защото смърдеше.

В Община Пловдив  знаят, че няма кой да им отнеме подлеза, от който всеки месец текат пари в бюджета. Дори от стълбищата и да остане по едно парче бетон.

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Тони

Тони

16.07.2020 | 01:27

Това е жестоката истина. И питам кмета дали поне веднъж в живота си е минал по този подлез и ако е да дали му харесва?

Отговори
2 0
Plovdivchanin

Plovdivchanin

15.07.2020 | 21:02

Ujas! Mizeriq strahotna sa vsichki podlezi. Sram za grada. Gnusno e daje!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?