49

„Градини и паркове“ сади липи и чинари с нови партньори 

Над 20 нови дървета засадиха екипи на „Градини и паркове“ в районите „Централен“ и „Южен“, съобщи директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

Чинари и липи попълват зелените пространства в различни части на ул. „Младежка“ и бул. „Шести септември“, както и в разделителната ивица на бул. „Никола Вапцаров“ между ул. „Индустриална“ и „Братя Бъкстон“.  

Пред „Младежка“ 24 е засадена магнолия – от същия вид като най-красиво цъфтящата пред сградата на общината. Там се оформя нова градинка, сред която ще се открояват още няколко току-що засадени атрактивни дървета.

Акцията е в партньорство със собствениците на ресторантите Atlas и Le Petit Pari. Козарев благодари на тях и всички фирми, сдружения, организации и граждани, които истински допринасят за опазването и развитието на зелената система в града. В засаждането на нови дръвчета по „Шести септември“ се включи също заместник-кметът на район „Централен“ Гергана Златкова.

Директорът на „Градини и паркове“ увери, че до края на годината в Пловдив ще бъдат засадени още много чинари, липи и други видове дървета, подходящи за климатичните условия в града. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Лошо няма

Лошо няма

10.12.2022 | 08:18

Дано да бъдат отгледани! Щот много се сади, но после не се полагат грижи и изсъхват!

Отговори
0 0
Дървета

Дървета

09.12.2022 | 22:43

Северен никъде ни няма, или някой ще си прави пиар и ще се сеят или няма, това е тук ако някой знае нещо друго да каже, аз и моите съседи друго не сме виждали, или фанфари или нищо.

Отговори
0 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?