1939

"Градини и паркове" с горещ телефон за бурените

Граждани, които искат да подадат сигнал за буренясали терени, могат да се обадят на „Градини и паркове“ на телефон 032/624 301 в работните дни, напомнят от общинското предприятие.  

Екипите ще косят тревата във всички квартали на Пловдив дори и днес на официалния празник 24 май. За пореден път в събота над 120 косачи работиха извънредно.

„Молим нашите съграждани да ни извинят за шума от техниката рано сутринта в празничния ден, но сме решени час по-скоро да се справим с избуялата след последните дъждове трева“, каза директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

Според служители с дълъг стаж в „Градини и паркове“ винаги през този период на годината тревата расте по-бързо заради топлото време и повечето валежи. Както е обичайно, и сега косенето е започнало още през март. Най-посещаваните градини и паркове са окосявани по 4-5 пъти, поне по два пъти са обработени и повечето междублокови пространства.

За да върви обаче работата по-бързо и ефективно, за първи път мощен трактор с мулчере беше включен в косенето на  десетките декари поляни в „Тракия“. Това освобождава ресурс, който се пренасочва в останалите райони.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?