49
Следвайте ни

Градина на толерантността в район „Северен“ СНИМКИ

viber icon

Етническите общности в Пловдив - руснаци, евреи, арменци, италианци, турци и българи, създадоха нова Градина на толерантността .Четвъртата такава бе направена в район „Северен“. В зелената  площ между ул. “Ян Хус” и бул. „Васил Априлов“ бяха засадени 7 дървета от вида лейландски кипарис. Всяка народност посади по една фиданка, а живот на седмата бе даден съвместно от всички присъстващи общности. 

В инициативата се включиха председателят на Фондация „Заедно“ Лалка Златанова (българска общност) и представителите на останалите общности във фондацията- Хрипсиме Нурикян (арменска общност), Давиде Кристиано (италианска общност), Ахмед Пехливан (турска общност), Олга Атанасова (руска общност), председателят на ОЕ „Шалом“ Светлозар Калев (еврейска общност), Кристиян Ангелов-председател на младежката организация на ОЕ „Шалом“ (еврейска общност), както и младежи от различните общности.Участваха още служители на общинската администрация на район „Северен“ и представители на ОП „Градини и паркове“.

Гост и активен участник в инициативата бе и заместник-кметът на „Северен“ инж. Илиян Козарев.Той пожела да се запазят и в бъдеще традициите Пловдив да бъде прекрасно място за съжителство и толерантност между отделните общности в града.

Инициативата на фондация „Заедно“ се осъществи съвместно с младежката организация на ОЕ „Шалом“ в града под тепетата и със съдействието на кметството на район „Северен“.От 2018 г., всяка година на Международния ден на толерантността- 16 ноември общностите засаждат по 7 дървета в различните райони на Пловдив. Етно градини има вече в районите „Централен“, „Тракия“ и „Източен“. 

Градините на толерантността в Пловдив се създават като послание за мир и разбирателство между представителите на етнически и религиозни общности в града на тепетата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

А циганите ги забравихте, нали?

А циганите ги забравихте, нали?

16.11.2021 | 21:18

С машинното гласуване отново станаха невидими. Без тяхно ДЪРВО ще изсъхнат останалите. Анадъмо?

Отговори
2 0
Гена

Гена

16.11.2021 | 20:52

Те ходят там само преди избори , иначе не им пука за кочината на входа на града!

Отговори
2 0
почистете заедно

почистете заедно

16.11.2021 | 19:22

Да вземат всички ЗАЕДНО да изчистят бунището на входа на Шекер махала на входа на Пловдив, че "посреща" всеки един посетител в града. Ужасна гледка. Чакам с години някой от властта да го забележи, ама не. Те са коне с капаци.

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?