46

Готвят протест срещу концесията на втория гребен канал

Протест срещу отдаването на концесия на гребния канал ще се проведе в събота от 11 часа до кулата. Д-р Атанас Бояджиев оглавява инициативния комитет и твърди в писмо до редакцията на "Марица", че петицията вече е подписана от 1200 граждани, недоволни от проекта на Община Пловдив. Те ще продължат да събират подписи, която ще връчат на градската управа, и канят кмета Здравко Димитров да присъства на тяхното събиране, за да могат да изяснят как стои въпросът с концесията.

"Общината няма пари, за да построи втори гребен канал, чийто проект беше подготвен още преди няколко години. Да се обърнат към федерацията по гребане, която твърди, че без втори канал нямат да могат да се провеждат световни първенства, а само международни и за младежи. Не виждам нищо лошо да се построи втори канал. Това е спортно съоръжение за загряване на спортистите и за атракция на гражданите", коментира Здравко Димитров.

Той допълни, че има много пловдивчани, които искат да има такава зона в Пловдив. Кметът няма да отиде на срещата и вероятно ще изпрати своя заместник по спорт Георги Титюков.

 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Тиква

Тиква

27.01.2022 | 11:57

Долу ръцете от Гребния канал, крадци долни.

Отговори
5 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?