Следвайте ни

Готвят протеже на Тотев за шеф на Пътното

viber icon

Йордан Калев, известен като протеже на бившия кмет на Пловдив Иван Тотев, се готви за шеф на Областно пътно управление. Новината беше посрещната с изумление сред активисти на ГЕРБ, които добре познават стила на работа на инженера. Цялата кариера на Калев до момента се гради на връзките му с Иван Тотев. В годините той бе назначаван на различни ръководни постове и успя да се прочуе с поредица от гафове, допуснати при строителство на ключови градски обекти. Най-големите бяха свързани с ремонта на 3 пловдивски булеварда и изграждането на първия лот от новия бул. "Северен" с 30-милионния заем от Европейската банка за възстановяване и развитие. 

В строителния бранш се говори, че именно на инж. Калев са "заслугите" за безброй проблеми, създадени при ремонта на Коматевско шосе и бул. "Руски". В процеса на работата се налагало да се преработват проекти в движение и то по няколко пъти. Така, например, на Коматевско шосе габаритът на пътя беше намален с 30 - 40 см, а насред велоалеите цъфнаха електрически стълбове. Ремонтите започнаха с огромно закъснение и минаха с множество проблеми, които изпълнителите от "Щрабаг" обясняваха с лошата комуникация с Калев. Експерт от австрийската компания дори коментира, че "Щрабаг" работи в над 60 държави по света, но толкова слаба администрация и толкова неподготвен строителен инженер никъде не са виждали.  

Тотев и Калев се движат като сиамски близнаци по йерархичната стълба. През 2007 г., когато Тотев беше избран  за кмет на "Източен", Калев стана главен инженер в районната администрация. В онези години не помръдна нито един от тежките градоустройствени проблеми на "Столипиново". През 2011 г., вече като кмет на Пловдив, Тотев повиши протежето си до шефския пост в дирекция "Строителство, мрежи и съоръжения" в Община Пловдив. В края на втория мандат, когато по разпореждането на премиера Бойко Борисов беше освободен зам.-кметът Димитър Кацарски, Тотев взе на негово място именно инж. Калев. 

Лидерът на градската организация на ГЕРБ Иван Тотев не спира да се грижи за своя човек и след края на кметуването си. Веднага след местните избори Йордан Калев беше преместен на топла служба в район "Източен" - вече като зам.-кмет. 

Като шеф на Областно Пътно управление сега Калев ще трябва да координира работата по ключовия проект за разширяването на Околовръстното шосе и изграждането на югоизточния обход от връзката на Асеновградско до Скобелева майка, които ще се финансират с над 100 млн. целева помощ от републиканския бюджет. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Яна

27.01.2020 | 22:05

Явно Тотев я подписва , а не кмета..

Отговори
3 1

jjj

27.01.2020 | 21:34

Кажете - кой подписва заповедта за назначаването на този некадърен номенклатурчик за шеф на Пътно управление? - КОЙ???

Отговори
11 1

ГЕРБ

27.01.2020 | 20:28

Вие от Марица много се заяждате с Тотев , ами къде да го сложи момъка вие го нещете , той и за журналист става !

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?