71

Готови за 15 септември! Полицията в Пловдив на война срещу катастрофите и дрогата до училищата

Пловдивската полиция стяга редиците за първия учебен ден. По традиция служителите на ОДМВР правят предварителна организация няколко дни преди 15 септември, за да гарантират сигурността на децата и предотвратяване на катастрофи с тяхно участие.

Част от изпълнените задачи включват охранителни обследвания на сградите на училищата и детските градини, оглед на пътищата по отношение на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветление, предпазните огради и пешеходни парапети. Проведени са работни срещи с  кметовете на общини, представители на РУО и ръководствата на учебните заведения и охраняващите ги частни фирми, на които са обсъдени възможностите  за повишаване на физическата защита, организирането на пропускателния режим и недопускането на престъпни посегателства.  Съгласувани са начините за бърза връзка между училищните ръководства, охранителните фирми и районните полицейски управления. През цялата година са планирани системни проверки в заведения за недопускане на непълнолетни посетители и продажбата им на алкохол и цигари.  Предвиден е и постоянен засилен контрол в районите на учебните заведения за пресичане на разпространението и употребата на дрога. По график е организирано изнасянето на беседи по пътна безопасност от полицейски служители.

С началото на новата учебна година традиционно се провежда акцията на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Тя обхваща периода от септември до октомври и е насочена към предотвратяването на катастрофи  с участие на деца и младежи. Полицейски патрули ще дежурят на най-критичните точки около всички училища и детски градини в Пловдивско.  За постигане на максимален превантивен ефект през първите седмици на септември е осигурено ежедневно присъствие на униформени в районите на училищата преди и в края на учебните занятия. Те ще се грижат за безопасното придвижване на децата и техните придружители по улиците, като същевременно ще осъществяват строг контрол спрямо шофьорите. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?