Следвайте ни

Готови за 15 септември: Около училищата и детските градини в Пловдив е безопасно

viber icon

Районите около училищата и детските градини в Пловдивско са обезопасени. Поставени са пътни знаци, освежени са пътните маркировки, светлинната сигнализация е в изправност, направени са предпазни ограждения, така че децата да не изскачат внезапно на улиците, обезопасени са входовете на учебните и детски заведения, направена е връзка директорите с цел подобряване безопасността на движението. 


Всички 17 общини в Пловдивска област и полицията са предоставили подробна информация за обезопасяване на училищата преди първия учебен ден, както и на детските градини, според изисканите от Областна администрация доклади, съобщи зам.-областният управител Даниела Николова. Тя води срещата на областния съвет по безопасност на движението. В него се включиха представители на общини, Държавната агенция по безопасност на движението /ДАБД/, ОД на МВР, БЧК, Пътно управление, РЗИ, Окръжна прокуратура, Районната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението /РДПБЗПН/

От Агенцията по безопасност на движението отправиха конкретни препоръки към общините и областните комисии по отношение на видимост, растителност и знаци. Оттам посъветваха, там, където има пешеходни пътеки,  осветлението да е насочено към тях,  да се осветят добре и училищните дворове. Да се забрани паркираните пред училищата, а преградните съоръжения да са направени така, че действително да не се допусне внезапно изскачане на платното, а движението да е насочено само към вход-изход. От ДАБД препоръчаха също да се обърне внимание създадени ли са условия, за да могат децата са пресичат правилно до спирките на градския транспорт. Посъветваха също така да се обсъдят мерки да подобряване на вело- и пешеходното движение, тъй като по отношение на пътния травматизъм в Пловдив има ръст на ПТП с велосипедисти и пешеходци. 

Даниела Николова съобщи, че Областна администрация ще се включи в инициативата „Един ден без жертви“, която е по повод „Европейски дни на мобилността“. От своя страна областният управител Ангел Стоев ще участва в обучение по безопасност на движението в пловдивско училище. Николова призова и общините да се включат в тази инициатива.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?