71

Готов е планът за важна пътна връзка в Пловдив, вижте новото трасе на ул. "Кукуш"

Улица „Кукуш“ в "Кючук Париж", която свързва бул. „Македония“ с надлез „Родопи“ и Кукленско шосе, ще стане удобно и бързо трасе за пресичане на района в посока запад-изток, след като се разшири. И с изграждането на връзката с бъдещия пробив под Централна гара и надлез "Родопи" тя ще осигури и добри алтернативи за свързаност на "Южен" с централната градска част, районите "Тракия" и "Източен", както и с Кукленско и Асеновградско шосе.   

В момента пътното платно е с габарит на улица с две ленти за движение. В новия план за ул. „Кукуш“ се предвижда разработване на проект за улица с две платна с по две ленти за движение във всяка посока, подобно на проекта, който вече се изпълнява на ул. „Даме Груев“. Предвижда се ново слизане от надлез „Родопи“ към ул. „Кукуш“. В изменението на ПУП-а е предоставена възможност за още една връзка към сградата на ЖП управление - Пловдив и магазин Била. 

Изменението на Подробния устройствен план в частта нова улична регулация (ПУП-ПР)  влиза утре за повторно обсъждане на сесията на Общинския съвет. През миналата година местният парламент отхвърли плана заради неясноти за транспортната връзка с Бетонния мост и каква ще е съдбата му, след като той бъде съборен заради реализирането на проекта за модернизация на жп възел Пловдив. 

Паркът до жп линията не се засяга от разширението на ул. „Кукуш“, но ще бъде съборена общинската постройка, където навремето се помещаваше кметството на район „Южен“. 

С изпълнение на проекта ще бъдат изградени нови тротоари, осветление и паркоместа в района между бул. „Македония“ и надлез „Родопи“.  

Предвижда се изграждане на места за паркиране от зоната до бул. „Македония“ по продължение до ул. „Бачо Киро“. Ще се изградят паркоместа  в предблоковото пространство на ул. „Бачо Киро“ с № 7-9, в отсечката от ул. „Дойран“ до ул. „Тодор Александров“ по ул. „Филип Тотю“ с  № 23-25, по ул. „Дойран“ с № 19-21, по ул. „Архимандрит П. Богдан“ с № 15-17, по ул. „Сирма Войвода“ с № 11-13 към кадастрален район 530 на „Въстанически-север“. По този начин се дава решение изцяло и на въпроса с паркирането на кв. 530 „Въстанически-север“, коментира кметът на район „Южен“ Костадин Язов.

По предишния вариант на ПУП-ПР в ЕСУТ са били подадени 7 възражения. Проектът е преработен с нанесените в него корекции, нови възражения няма, твърди арх. Ахрянов.

Тепърва Общината трябва да планира и развръзките  на ул. "Кукуш" с пробива под Централна гара в участъка между бул. "Македония" до ул. "Акад. Петър Динеков", за да бъде реализирана важна част от предвидения в Общия устройствен план на Пловдив Южна тангента.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
8 коментара
РЕЗИЛ ----ПЪЛЕНН  РЕЗИЛЛЛ --- НА ВИСОКО  НИВО

РЕЗИЛ ----ПЪЛЕНН РЕЗИЛЛЛ --- НА ВИСОКО НИВО

09.02.2022 | 20:39

ДА ВИ ПИКАМ НА ДИПЛОМИТЕ .... ЯЗЪК ,,,ЧЕ ИМА ТОЛКОВА ИНЖЕНЕРИ В ГРАД ПЛОВДИВ ..... ЯЗЪК ...... ОСРАХТЕ ЦЕЛИЯ ГРАД ----МАЙКАТА МУ РАЗКАТАХТЕ НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС КМЕТА ДА СИ ВЗИМА ПАРЦАЛИТЕ И ВЕРСИИИИТЕ И ДА ЗАКЛЮЧИ ОБЩИНАТА СЛЕД СЕБЕ СИ СЪС КАТИНАР ....РОДИНА...... И ДА ПОЕМА КЪМ СЪДЕБНАТА ЗАЛА ......

Отговори
2 2
Кметът Язов и заместничката му не знаят булевардите и улиците в Южен

Кметът Язов и заместничката му не знаят булевардите и улиците в Южен

09.02.2022 | 19:28

Какъв срам кметът на район Южен не знае и греши улиците с булеварди и обратното булевардите с улици. Като не знае че булевард Академик Петър Динеков е булевард а не улица поне да запълни огромните дупки по този булевард, който е част от южната тангента на град Пловдив. Тези огромни дупки на единственото платно на булеварда са предпоставка за пътнотранспортни произшествия. И заместничката му Тунтова да научи , че адресът на район Южен е улица Македония а не булевард Македония. Кога кметството на район Южен ще вземем мерки за подобряване състоянието на улиците и булевардите в района.

Отговори
6 2
Македонец

Македонец

09.02.2022 | 18:39

Само не разбрахме Бетонния мост ще го събарят ли или ще го ремонтират??? Ако го бутнете, жална ви майка. Почваме от ТОТЕВ, тая гнида селска.

Отговори
9 2
РЕЗИЛ ----ПЪЛЕНН  РЕЗИЛЛЛ --- НА ВИСОКО  НИВО

РЕЗИЛ ----ПЪЛЕНН РЕЗИЛЛЛ --- НА ВИСОКО НИВО

09.02.2022 | 20:44

ЩЕ ПЕРАТ ПАРИ ЧРЕЗ НЕГО ... РАЗБРА .....ЛИ ...

Отговори
2 1
Абе ей Марица,

Абе ей Марица,

09.02.2022 | 17:07

На Даме Груев нищо не се изпълнява. Така е повече от месец. Айде, давайте го по сериозно, а.

Отговори
13 1
Киро Тъпото

Киро Тъпото

09.02.2022 | 16:55

А околовръстното кога ще продължи ремонта ???? Неремонтирания участък е леш. Напомня на шосе от 90-те години . Кирчо Тъпото да спре да се занимава с Гешев , Македония и ваксинации а да се обърне внимание на текущите проблеми на хората. Триград вече два месеца е откъснат от света.

Отговори
11 5
Напомням ти!!!!!!!

Напомням ти!!!!!!!

09.02.2022 | 20:19

Абе Мюмюне! Ти се жалвай при тоя за който си гласувал именно ГЕРБ са твоите идоли забрави ли начело с Винету, Ваньо-Империал-истът и Зико-басктбудалистът????????

Отговори
3 1
Батко

Батко

09.02.2022 | 15:28

Марица от тия мюмю снимки нищо не се разбира :D

Отговори
8 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?