Следвайте ни

Горещи теми отпадат от сесията на Общинския съвет в Пловдив

viber icon

Две горещи теми, по които се очакваха бурни дебати, отпадат от днешната сесия на местния парламент.  Общинските съветници от ГЕРБ решиха  да изтеглят от дневния ред предложението за  забрана на преместваеми обекти на пл. „Централен”, което бяха внесли заради недоволството, че там е сложено виенско колело. Политическото решение е взето, след като кметът Здравко Димитров обясни, че администрацията подготвя промени в наредбата, с която ще се определят зони специално за атракции. „Марица” подробно писа вчера за казуса. 

Втората тема касае допълнителни средства за шестте района в размер на 1,7 млн. лева, които съветниците от ГЕРБ се канеха да поискат от бюджета на сесията. Допълнителното финансиране се отлага засега, защото, както кметът обясни, свободни средства няма и предстои разплащане за вече започнатите обекти. 

В дневния ред са включени 22 точки. Съветниците ще приемат промяната на бюджета за 2020 г., който се увеличава заради преведените пари от предишното правителство за делегираните дейности – образованието. 

Съветниците заседават в сградата на местния парламент на ул. „Авкс. Велешки” 20. Следващата сесия ще бъде след парламентарните избори, освен ако не се наложи спешно да се гласува някакво важно решение. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

усвояване

усвояване

09.06.2021 | 08:49

Големите далавери се отлагат за след изборите.....Ако мафията остане на власт.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?