Следвайте ни

"Горещ" телефон в Пловдив ще ви отърве от старите мебели

viber icon

Стара покъщнина, струпана до контейнерите за смет, задръства десетки тротоари и зелени площи в Пловдив. Продънени дивани, счупени шкафове, кресла, матраци и дори похабени клекала и строителни материали се изхвърлят навън, защото това е най-лесният начин да се отървем от вехториите. 

От общинското предприятие „Чистота“ обясниха, че ненужните  мебели можем да караме в базата на ул. „Даме Груев“ в Кючук Париж. Който няма превоз, да се обади на „горещия“ телефон 032 675 817, за да му осигурят, съветват от предприятието.

Преди време камион на „Чистота“ извозваше  тежките вехтории от домовете по заявка на граждани, но тази услуга вече не се предлага. Затова мнозина просто изнасят ненужните вещи и ги оставят до контейнерите в близост до блока. Ако никой не прибере веднага стария диван или матрак, те продължават с дни да се въргалят на тротоара. 

Така три дни тази седмица планини от непотребна покъщнина „красяха“  пространството в центъра до кръстовището на бул. „Васил Априлов“ и „Шести септември“, видя фоторепортер на "Марица".

В „Чистота“ подготвят график за събиране на едрогабаритния отпадък, който скоро ще бъде оповестен в сайта на предприятието. Камион ще събира стари дивани, легла и останалите подобни вехтории. Добре е гражданите да знаят в кои дни в техния квартал ще мине машината, за да изнесат точно тогава ненужните дивани, легла, мивки, столове, за да не се загрозява безобразно градът. 

Снимки от Наташа Манева

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

04.09.2021 | 23:14

Значи преди време е имало такава услуга,но е била закрита,а сега има нова услуга,като тази която е била закрита.Нещо много малоумн.о ми звучи тази работа.

Отговори
1 0
Бай Тошо

Бай Тошо

04.09.2021 | 12:58

Другари смешници, как така за без пари, нали комунизма свърши, плащайте и повече парче талашит няма да видите!

Отговори
1 3
Георги

Георги

04.09.2021 | 10:00

По вестниците така, ама като се обадиш - "Вече не предлагаме тази услуга, това беше мноооого отдавна"...........

Отговори
10 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?