Следвайте ни

Горещ извор бликна на пловдивска улица, врялата вода тече трети ден СНИМКИ

viber icon

Вряла вода тече вече трети ден по ул. "Никола Алваджиев" до пресечката с ул. "Севастопол". На този тотален абсурд се натъкна репортерът на "Марица" след читателски сигнал. 

Никой обаче не взима мерки за решаването на проблема. Асфалтът, откъдето излиза горещата вода, е нацепен и е вече  пропада. Количеството  на врялата вода, изливаща се навън, се увеличава непрекъснато  и стига до съседните улици.  

Другият абсурд е, че от чешмите на  новоизградената кооперация там  тече само гореща  вода. Майсторите, които имат  още довършителни работи са споделели с живеещите хора наоколо, че след като напълнят кофата си с вода я чакат да изстине и след това бъркат цимент.

Местни жители споделиха, от четвъртък, когато е започнал течът на водата  са звънели на всички институциии и фирми  в това число и на телефон 112, но на практика никой не взел мерки. Единствено служители на подизпълнителя на ЕВН дошли и оградили мястото, за да не се изгорят  децата, които живеят там и учат в училище "Кочо Честименски", намиращо се само на 20 метра. Местните хора се опасяват, че изтичащата вряла вода ще разруши асфалта на улицата и ще се наложи по-сериозен ремонт. Опитите ни да се свържем с институциите за сега удрят на камък, оплакват се от квартала.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?