44

Гордост! Децата на ДГ "Боряна" направиха фурор на фестивал в Черна гора СНИМКИ

Талантливите малчугани от ДГ "Боряна" в Пловдив предизвикаха истински фурор в Черна гора. Децата взеха участие в пролетния фестивал за музика и танци в град Будва и показаха на всички присъстващи що е то силата на българския дух.

Фестивалът се проведе от 27 април до 1 май. Възпитаниците на ДГ "Боряна" изминаха дългия път от България през Сърбия до Черна гора, където с неповторимата и нестихваща българска енергия покориха мащабното събитие.Талантливите деца разтърсиха черногорската земя със звуците на тъпани и гайди, въпреки всички трудности, неуредици и препятствия, с които град Будва ги посрещна. Те развяха гордо българското знаме и накараха всички гости, организатори и родители да станат на крака и да им ръкопляскат. Танцувайки от сърце, с гордо вдигната глава, малчуганите показаха на всички какво е да отприщиш българския дух, докоснаха ги с енергията на уникалния ни роден фолклор и красотата на България. 

"Горда съм, че за пореден път всички ние -деца, родители и екип, доказахме, че нищо не може да ни пречупи. Въпреки всички трудности, неуредици и препятствия децата на Пловдив, на кв. "Прослав", на ДГ,, Боряна" - танцуваха от сърце в Будва. Развяваха знамената с хъс и гордост, че са Българи! Звука на тъпани и гайди се носеше из целия град! Благодаря на всички родители за упората и подкрепата!  Благодаря на целият си екип за всеотдайността и упорият труд, за да подготвим децата до това професионално ниво!
Щастлива съм и съм убедена, че децата с гордост ще разказват за преживените емоции!", коментира директорката на ДГ "Боряна" Станислава Бекярова след завръщането от гр. Будва. 

Това е поредното участие на талантливите малчугани на подобни мащабни форуми и поредна демонстрация на възпитанието в любов към българското, което учителите и ръководството на детското заведение предават успешно на своите възпитаници. 

Оцени новината

Оцени новината
4.6/5 от 9 оценки
4.6/5 от 9 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?