Следвайте ни

Уж забрана, а народът окупира пейките в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Пловдивчани посрещнаха предвидливо под дебелите сенки първия ден за 2020, в който температурите минаха 30 градуса. Пейките в Цар Симеоновата градина все още не са разрешени за ползване, но на тях бяха десетки. 

По-възрастните обясняваха, че седенето вече е разрешено. От РЗИ Пловдив припомнят, че забраната за ползване на пейки още е в сила.

Напълно пусти бяха алеите до река Марица и Бунарджика. В Дондуковата градина само трима се престрашиха да отмарят на хлад под чинарите и кестените.

Най-много хора събра фонтанът на Диана и този с рибарчето. Децата се радваха на плуващите в него азиатски шарени шарани. Фонтанът на Диана е идеално изчистен. 

Освен него вече работи и този с пеликаните на площад „Стефан Стамболов“. 

След седмица ще бъде заработи и езерцето с мечката. Все още не са готови новите смарт шадравани на площад „Централен“.

Главната бе сравнително пуста заради високите температури. Хората се събираха в долната й част, където старите липи мятат дебели сенки. И там всички седяха на кръглите пейки, въпреки забраната да се ползват. 

Римският стадион бе замрял – днес той не посрещна никакви туристи. Според решението на стопанина му ОИ „Старинен Пловдив“, гостите ще бъдат пускани по специален пропусквателен режим за да не се стига до скупчване на хора. 

В десетки дворове цъфна невероятната българска роза. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?