Следвайте ни

Голям жест! Ресторантьор дарява 10 000 лева на Митко Чорапа

viber icon

Цяла България свали шапка на пловдивчани, които дружно скочиха да защитят уличния продавач на чорапи Митко, станал жертва на агресия от собственик на заведение в "Капана". След впечатляващата морална подкрепа, кроткият ром от "Столипиново" ще получи и финансова помощ. 

Потресен от историята на Митко, пловдивски ресторантьор реши да дари 10 000 лева на продавача на чорапи. Жестът е на Нурелдин Елрамими, собственик на The Chicken Guy. Той е египтянин, успял да завърти собствен бизнес под тепетата.  Бизнесменът сподели пред „Марица“, че още от самото начало решава, че ще дава безплатна храна на бедните.

След неприятния инцидент с продавача, Нурелдин разговарял с него и решил лично да дари сумата.

31-годишния ресторантьор дошъл за първи път в България през 2009. Влюбил се в Пловдив и след това посетил града цели 14 пъти преди да се установи тук. Първоначално създал фирма за недвижими имоти, предлагайки на хора от Египет и Дубай да си купят имоти в Пловдив. Междувременно се захванал с ресторантьорство, а The Chiken Guy. е второто му заведение под тепетата. „Всеки ден идват по 30 човека да се хранят безплатно тук. Всичките ги познавам по име. Митко никога не е идвал тук, но го познавам от предното ми заведение, където идваше за безплатна храна“, обясни Нурелдин.

Бизнесменът признава, че първоначално не се заинтересувал от случката с Митко, защото се случва хора да се сбият. „Вчера обаче видях видеото и бях потресен. Винаги съм бил против подобен тип агресия. Има много хора, които се държат сякаш са недосегаеми“, споделя Нурелдин. Според него 10-те хиляди са едно малко обезщетение за Митко и за унижението, което той е понесъл. 

Ресторантьорът обясни в социалните мрежи защо е решил да направи дарението:
 
“След видеото, в което човек със силна ненавист унизи друг човек (Митко),който е също човек колкото него, просто,защото първият забрави човечността си и фактът че всички ние сме равни.
Митко е пример за това,че ненавистта и силата не могат да спечелят.
В The Chiken Guy решихме да отдадем своята съпричастност с всички добри хора в Пловдив към Митко, и безвъзмездно нда му помогнем с 10 000 лева и всякаква легална помощ като малък жест,за да докажем че прошката, усърдната работа и честността винаги ще бъдат високо оценени!”.

Веднага след нападението срещу Митко от собственика на Yellow dot Ивайло Пенов, пловдивчани изкупиха цялата стока на уличния продавач. Сега той е медийна звезда, минувачи си правят селфита с него, а чорапите му се разграбват за минути. 

Златна Недева

Златна Недева

Журналист

Златна Недева е завършила мултимедийна журналистика в Бормутския университет в Англия. Работила е като радиожурналист в няколко английски медии. Присъединява се към екипа на „Марица“ през 2021 година.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (41)

Циганина

Циганина

02.06.2021 | 07:12

Издава ли касови бележки?Аз не съм виждал нито един циганин в данъчното.А вие?

Отговори
7 1
Справедливост

Справедливост

02.06.2021 | 00:54

Сега се сетих защо след толкова шум НАП и Социалните не си творят очите на ли има служби и чиновници за всичко обществото ли трябва да урежда тези неща стига толкова трябва да се работи а ма до този момент не се вижда освен задържането на адвоката друго нищо ама той има кафене а пък Митко само чорапи ама от къде ги взима и как се отчита имали СУПТО това е работа на разледващите всичко е пари ей хора разберете

Отговори
8 0
Справедливост

Справедливост

02.06.2021 | 00:40

Ако вие продавате нещо как ще стане това без регистрация за търговска дейност та дори и болен или с телк напа Ви очаква не забравяйте къкво се е случило в село марково преди време хем хоро играли хем писали от НАПА имаше и в пенсионерски клубове подобни неща просто смяната на собственоста на стоката или владението и е търговия и защо се вдига толкоз шум като Митко като медийна звезда не е за подценяване а би си уредил у търговските документи и да не разчита на милосърдието на хората защото други наистина имат нужда от него

Отговори
7 0
човек

човек

01.06.2021 | 21:04

За мен тази история ми изглежда инсценировка, но тук и двамата герои не са положителни. Единият- адвокатът- доста нагъл и безкрупулен, а другият циганина, наричан талисман на някакъв чужд за него квартал или пък медийна звезда, предизвиква първия и резултатът е три в едно- адвокатът в ареста, а циганина- герой, а заведението-празно, след историята може и да се наеме на много ниска цена.

Отговори
15 2
Предлагам

Предлагам

01.06.2021 | 19:31

Да направите в "Капана" паметник на този циганин.Онзи който в момента е в Дубай ,лятото се смееше как като напишел нещо в социалните мрежи и до 30 - 40 мин тълпата реагирала.Смее се на такива като вас.Осъзнайте се.

Отговори
21 1
А сигурно

А сигурно

01.06.2021 | 19:05

Му е услужил с чадър и като го е попитал кога ще му го върне,г-н Чиганина,който си плаща редовно данъците и усигуровките и е един примерен гражданин на нашето общество му е казал "ти за един чадър ли си",тогава може би на човека му е дошло малко в повече.Информирайте се преди да пишете глупости.Не оправдавам насилието!

Отговори
26 3
Правилно

Правилно

01.06.2021 | 19:24

И аз не оправдавам насилието. Особено по оня рафиниран начин да развява чорапи стояли кой знае къде над масите с клиенти пиещи кафето си.И не само това, той превръща в насилници смилилите се хора като те си хвърлят още по мръсните си чорапи пред ресторант където се хранят хора. Морее.

Отговори
13 2
Док

Док

01.06.2021 | 19:28

Абсолютно вярно

Отговори
8 1
от тук от там

от тук от там

01.06.2021 | 18:55

10 000 са дарение за активното мероприятие в което участва циганина митко...вече и са явни поръчителите на музиката, а мвр и прокуратурата ще затворят вратата на тоя карнавал...е сега ако дарителя вземе и заведението на адвокатчето....

Отговори
17 3
сигурно

сигурно

01.06.2021 | 18:49

на кафеджията му е писнало разни улични търговци продаващи контрабандна или крадена стока да досаждат на клентите му .най вероятно го е продупредил и като не е взел от дума го е заплашил.Но гейската общност се възмути .Ресторантьорите в кризата са съвсем без пари .Да му дава пари ресторантьор арабин е абс,урд .може да е някакъв ислямист и създава клетки

Отговори
21 6
Док

Док

01.06.2021 | 19:30

Гаранция е на издирване египтянина. Изпраскал е някоя банка и се прави на инвеститор в България

Отговори
10 6
Сигурно

Сигурно

01.06.2021 | 17:28

Има някаква причина да се отнесат така с него.Не ми се вярва да е за чорапите.А на записа не си личи да го удрят.Ако го бяха ударили господина,щеше да падне.

Отговори
17 9
Весела

Весела

01.06.2021 | 18:19

Удря го с глава в главата,как да не се вижда.

Отговори
8 6
Зула

Зула

01.06.2021 | 18:31

Не разбрахте ли че му е дал чадър който не е върнал. И той си го каза по телевизията. Много ясно че няма да му.посяга без нищо

Отговори
21 3
До весела

До весела

01.06.2021 | 20:00

Ако има наистина удар ,г-на с чорапите нямаше да може да стане.По скоро си мисля ,че удар няма.Той даже не се хваща за главата.Щеше да има много кръв ако го беше уцелил.

Отговори
10 2
Гост

Гост

02.06.2021 | 11:57

И аз съм против насилието,но колко цигани са започнали кампания за защита на пребит българин или изнасилено момиче от цигани вендета.Ние сме толерантни а те.

Отговори
5 0
Иван

Иван

01.06.2021 | 16:55

митко не е лошо момче и не подкрепям това, което ми се случи, такива хора като 'адвоката' трябва да бъдат подведени под отговорност, но митко има слабост към залозите... неведнъж съм го виждал да влиза в един еврофутбол в кършияка, това дарение не би му помогнало, но се надявам да не съм прав в случая! и също така ми се иска ние като общество да скачахме толкова яростно към всяка несправедливост, уви...

Отговори
22 4
Майна

Майна

01.06.2021 | 19:02

Митко ??? Така ли вече се обръщате към ЦИ-ГАНИТЕ ? С малко глаьовно име ? Явно и ти си същия миризлив МАН-ГАЛ

Отговори
19 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?