965
Следвайте ни

Гняв в Кючука: Трупат стари мебели и строителни отпадъци до контейнерите

viber icon

Планина от боклуци стоят разхвърляни около полупразни контейнери в квартални улици в Пловдив, алармираха читатели на „Марица“. Най-сериозен е проблемът в "Кючук Париж", твърдят жители на квартала. Повече от седмица строителни и други отпадъци, които не са от бита, стоят около казаните по ул. „Даме Груев“ и „Борис Сарафов“. 

„Изхвърлят контейнерите, но оставят нещата около тях. Все едно сме в гетото. Ако продължава така отпадъците ще завладеят тротоара или част от пътното платно“, жалва се пловдивчанка, която работи в района и всеки ден минава покрай камарата от боклуци. 


Около контейнера са изхвърлени купища кашони, кофа от латекс, части от стари мебели. Тя недоумява още каква култура и съвест трябва да има човекът, който ги е разтоварил върху тротоара. Парадоксалното е, и че базата на ОП „Чистота“ се намира именно в този пловдивски квартал. 


Килим, шкафове и друга покъщнина има и по ул. „Щип“. Проблем с изхвърлянето на небитови отпадъци има и в центъра на Пловдив. Стари дюшеци и завивки били изхвърлени на тротоара на улица "Хайдушка", близо до трафопост.

Пловдивчани са на мнение, че трябва да се упражнява по-строг контрол върху тези, които изхвърлят покъщнина и строителни отпадъци, където не трябва, да бъдат наказвани със солени глоби. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

ЛОКОМОТИВ

ЛОКОМОТИВ

04.10.2021 | 14:57

В ТОЗИ КВАРТАЛ МАКЕДОНСКИ ВЕЧЕ ИМА ПОМАЦИ И ИЗСЕЛНИЦИ ОТ РАЙОНА НА СМОЛЯН.

Отговори
2 0
мхм

мхм

04.10.2021 | 14:35

В Пловдив става все по-неприятно за живеене, защото дивата селска сган приижда на талази и няма махане! Гербавите изроди презастроиха всичко за пари и пдорължават в още по-големи мащаби. Алчна комуноидна сволоч!!!

Отговори
5 0
парадокси

парадокси

04.10.2021 | 14:21

Ами този квартал гербавите го направиха с най-голямото заселване на селски индивиди с застрояване и презастрояване!

Отговори
2 2
Публиус

Публиус

04.10.2021 | 14:15

В Бългерия стана много неприятно за живеене.С много голяма част от населението което е с примитивно мислене и манталитет.С ниско ниво на култура.В Бългерия става все по-неприятно за живеене.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?