71

Гневни читатели на „Марица”: Ул. „Владая” като Бейрут заради проточилия се ремонт

Омръзна ни. Ремонтът стартира от 2021 г. и не му се вижда краят. От двете страни е затворено, на обекта често не се работи. Късат се кабели, спират тока, нормално не можем да стигнем до работните места, негодуват потърпевшите.

 

Кошмар без край! Така пловдивчани, които живеят и работят на ул. „Владая” , описват състоянието на пътя заради основния ремонт, който се извършва по договор между Община Пловдив и фирма „Парсек Груп”. Улицата се намира в район „Източен”, а целта на реконструкцията е да се изгради удобна връзка от кръстовището с бул. „Шести септември” до „Марица-юг” през източната промишлена зона. 

„Омръзна ни. Ремонтът стартира от 2021 г. и не му се вижда краят. От двете страни е затворено, на обекта често не се работи. Улицата прилича на Бейрут. Късат се кабели, спират тока, нормално не можем да стигнем до работните места”, негодуват потърпевшите.

През 2021 г. за ул. "Владая" беше подписан договор, но реално на обекта  дадоха старт през юни 2022 г. със срок за изпълнение на строително-монтажните работи 240 дни и цена 2,8 млн. лева. Обектът се прави с финансова помощ за 1 млн. лева от държавния бюджет, тъй като завод  BTL за медицинска  техника се счита за стратегически инвеститор и попада в категория „А”.

По думите на Савина Тодорова, технически ръководител на обекта от „Парсек Груп”, изненадващо се е появил проблемът с канализацията, в резултат на което е необходимо препроектиране на тази част от пътя. Оказа се, че подземният кадастър съдържа неточности, в проекта има пропуски и де факто строителите няма как да свържат новите тръби със старата канализационна мрежа.

„Очакваме  заедно с Община Пловдив и изпълнителя на обекта да се намери решение за заустване на каналните води, за да може ремонтът да продължи. Вече проведохме среща, предстои отново да обсъдим казуса, но трябва да  се направят корекции в проекта. От страна на дружеството ни ще има пълно съдействие, готови сме да доставим тръби, но всичко останало е ангажимент на изпълнителите и Общината”, обясни за „Марица”  управителят на ВиК-Пловдив инж. Антон Гълъбов.

Съвместно да се търси решение обещава и кметът на район "Източен" Емил Русинов, при когото продължават да постъпват жалби за ремонта.

Проблемът с канализацията  е сериозен. Старите и новите тръби са с различен диаметър, освен това  допълнително трябва да се прекарат 30 метра, за да може новите тръби да се свържат с градската мрежа, което пък изисква и допълнителни средства. ВиК поема само доставката на тръби, а строителите чакат доплащане от Общината.  

Налага се да се разкопава асфалтираната преди няколко години част от ул. "Владая" при кръстовището" с бул. "Шести септември", което означава, че работещите в източната промишлена зона още дълго време ще чакат за отваряне на пътя. 

По проект пътната връзка е с дължина 850 метра, с две платна и общ габарит 7 метра. Строителите трябва да изградят нови водопровод и канализация, пътна основа с асфалт, тротоари, велоалея и кръгово кръстовище между ул. "Владая" и "Правда".

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Стоичков

Стоичков

05.12.2023 | 15:25

На "Парсек груп" им трябват още две три години за да го завършат,ако няма инфлация да изяде договорената сума. Даме Груев два пъти по къса им отне две години и още не е завършен целия проект,а тук инженеринга не се знае до къде е,но мъките за потърпевшите тепърва започват. Докато на ОП се допускат кандидати,който са се "прочули" с предишните си обекти все така ще страдаме заради административни грешни избори.

Отговори
5 0
Майна

Майна

05.12.2023 | 08:25

Проблема не е Кмета, а фирма Парсек!!! Не забелязвате ли, че всички обекти изпълнявани от нея са в това състояние. Време е кардинално решение и фирма Парсек да не се допуска до обществени поръчки възлагани от Община Пловдив.

Отговори
15 2
!!!

!!!

05.12.2023 | 09:18

И двете, и двете дядо попе!

Отговори
10 2
Шушумигата Димитров

Шушумигата Димитров

05.12.2023 | 08:12

ГЕРБ=КРАДЦИ И МАФИЯ

Отговори
10 5
Шушумигата Димитров

Шушумигата Димитров

05.12.2023 | 08:12

Така ще е пловдивчани . На местните избори си стояхте по къщите и Шушумигата Димитров се самоизбра.

Отговори
13 6

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?