Следвайте ни

Гневна пловдивчанка: Детето ми си изгуби картата за рейса, не искат да издадат дубликат

viber icon

Майка от Пловдив влезе в пряк двубой с наредбата на Общината за транспортните услуги. 

Тя сподели, че детето ѝ, което е ученик, си е изгубило портфейла. Вътре били както личната карта, така и тримесечна карта за преференциално пътуване в рейса.

Пловдивчанката се поразровила и установила, че според чл. 41, т. 2  от въпросната наредба детето ѝ има право на еднократно издаване на дубликат на картата до края на срока й.

Точка 2 гласи: „Дубликат на карта за преференциални пътувания на хартиен носител се издава еднократно в рамките на периода на валидност“.

„За съжаление обаче служителните не бяха запознати с въпросната Наредба, по която следва да работят, и ми казаха, че "Няма такава практика". Трябваше отново да си купим карта...Така че, ако повече от нас си упражняват правата, може би ще възникне такава практика и служителите ще почнат да си вършат работата компетентно и с "лице към хората", коментира тя. 

Майката заяви, че е подала онлайн жалба към Общината и се закани, че при липса на реакция, ще отиде лично да сигнализира за проблема си. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?