Следвайте ни

Глутница вълци финтира наш общински съветник

viber icon

Малшанс споходи общинския съветник Константин Георгиев по време на хайка за вълци в Хасковските минерални бани. Дружинката, с която бил под връх Аида, засякла следи на глутница от 7-8 животни. Хитрите зверове обаче подушили опасността и избягали навреме. 

"Най-трудното за ловеца е да убие вълк. Те са уникални хищници. Хайванът усеща бедата от близо километър. Тези животни се бият целогодишно, а в последните години популацията им се увеличи", заяви след неуспешния лов Константин Георгиев пред "Марица". 

"Следващото излизане на дружинката ще е другата седмица. Въпреки че нямахме попадение, брахме студ, брули ни вятър и сняг ни валя, няма да се откажем", добави съветникът. 

Преди няколко години Георгиев думна лисица вредител. Тогава старейшината, заедно с ловната си дружинка, беше на преследване на диви прасета край село Извор. След като свършили с лова, ненадейно в далечината се появила лисица.

Георгиев моментално вдигнал карабината си и с точен изстрел от 70 метра "препарирал" животното. "Лисиците, вълците и чакалите трябва да се убиват, тъй като са вредни за дивеча, който преследваме. Те се хранят с яребици, зайци и нападат малките им", заяви общинският съветник.

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Граматиков

Граматиков

01.02.2021 | 07:48

И хората са вредни, защото убиват вълците, лисиците и чакалите.

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?