Следвайте ни

Глобиха топинвеститор, оставил шивачки без пари

viber icon

Белгийският собственик на шивашка фирма "Стар конфекс" Франс Бейтебир бе глобен с 10 хиляди лева от Инспекцията по труда. Топинвеститорът бе санкциониран, понеже не платил заплатите на част от персонала за предходните месеци. Сигналът дошъл на горещия телефон на държавната служба в началото на тази година. Шивачки в цеха на фирмата в Сърница се оплакали, че собственикът не им дал пари за ноември.

На 14 януари тази година служители в Инспекцията по труда извършили изненадваща проверка в офиса на фирмата във високопланинския град. От счетоводната документация те установили, че Бейтебир за последно давал пари на подчинените си на 20 декември, когато им раздал заплатите за октомври. По закон в подобни ситуации работодателят е длъжен да гарантира плащане в размер не по-малък от минималната работна заплата. Работещи във фирмата разказаха, че забавени плащания е имало и преди година, но тогава белгиецът раздал заплатите веднага след посещението на инспекторите. Въз основа на констатираните нарушения Франс Бейтебир бе глобен с 10 хиляди лева. Преди дни Районният съд във Велинград потвърди глобата като законосъобразна и правилно наложена.

ИНВЕСТИТОРЪТ

В жалбата си до съда собственикът на фирма "Стар конфекс" твърди, че забавянето на заплатите е било за период от около 2 седмици. Причината за това били настъпили форсмажорни обстоятелства, предизвикани от световната икономическа криза. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?