Следвайте ни

Глоби на "Капана фест" за неспазване на мерките, инспектори дебнат и днес

viber icon

Мощни проверки за спазване на противоепидемични мерки по време на "Капана фест" извършват инспекторите от РЗИ-Пловдив. Още в първата вечер на фестивала са наложени четири глоби. 

"Kонстатирахме нарушение на противоепидемичните мерки, сервитьорът в момента обслужваше клиенти без да е поставил защитна маска за лице", каза инспекторът от РЗИ-Пловдив Петя Чочоранова пред БНТ.

Проверяващите констатират, че в повечето заведения въведените противоепидемичните мерки се спазват. Най-честият пропуск е, че управителите не водят дневници за извършената дезинфекция на контактни повърхности и под.

"Липсва воденето на писмени записи, които да удостоверят нагледно, че тези мероприятия се извършват реално, това беше нашата устна препоръка - да се въведе такъв дневник", каза пред национлната телевизия д-р Албена Златанова, също инспектор от РЗИ в града под тепетата. 

Фестивалът ще продължи до неделя включително, като се очаква да посрещне хиляди пловдивчани и гости на града. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?