4232

“Гледай Ти”: Силни емоции и нестихващи аплодисменти за младите в театъра

Пет поредни дни пловдивчани и гостите на града имаха възможност да се насладят на творчеството и таланта на младежките театрални школи, по време на публичната програма на фестивал “Гледай Ти”.

Десетте представления се проведоха в празнична обстановка и предизвикаха истински фурор. Препълнени зали и нестихващи аплодисменти насърчаваха младежите. Атмосферата на приятелство и творческо вдъхновение развълнуваха всички посетители.

В последния ден преди награждаването, младите надежди на театъра имаха възможност да получат ценни съвети за бъдещото си творческо развитие. Срещите им с професионалисти от най-високо ниво оставиха у тях незабравим спомен и мотивация.

Младежите имаха възможност да „попият“ знания и практически умения от Йордан Йосифов, собственик на най-голямата професионална кастинг агенция у нас. Той със задоволство сподели впечатленията си от нивото на подготовка и таланта на младежите.

С акцент върху кандидат студентските изпити премина емоционалната срещата с декана на факултет “Сценични изкуства” на НАТФИЗ “Кр. Сарафов” доц. д-р Лора  Мутишева.

Нов Български Университет изненада приятно бъдещите ни звезди с присъствие и поздрав лично от Марий Росен, който взима клас следващата година.

ПУ “Паисий Хилендарски” на свой ред представи своята програма в среща с доц.  Валерий Пърликов. 

Тайните на успеха в социалните мрежи разкриха двама от най-известните инфлуенсъри, които са и млади професионални актьори- Лили Тихова и Борислав Вълов.

Церемонията по награждаването и закриването на фестивала бе уважена от специалния гост тази година- Човека Глас - Краси Аврамов. Той сподели вълнуващи истории и отправи искрени пожелания за успех и вяра в мечтите към младите.

Постановката - победител, която спечели реализация на камерна сцена на Драматичен театър Пловдив е “# Ромео и Жулиета” на театрална школа “Червени Носове” към театър “Хенд” с ръководител Иво Игнатов- Кени.

Партито продължи до късно вечерта, а младият дух и силните емоции на участниците ще останат дълго след закриването на фестивала.

С благодарност за подкрепата към всички съмишленици и най-вече към блестящите участници и техните ръководители, организаторите анонсираха и създаването на общ сайт на пловдивските театрални школи, в който всеки любопитен и заинтересован може да намери повече информация за тях и фестивала. С пожелания за по-голяма зала и още по-успешно издание на “Гледай Ти” през 2025г. фестивалът бе закрит.

Запечатаните емоции са дело на фотографа Атанас Петков, кадри от събитията вижте в социалните мрежи на театър “Хенд” и на новия сайт: www.teatralnishkoliplovdiv.net

Фестивалът “Гледай Ти” се организира от Театър “Хенд” и Община Пловдив, част от Културния календар на града за 2024г., с подкрепата на Държавен куклен театър - Пловдив и Драматичен театър - Пловдив и финансовото съдействие на Интеркомплекс, Фирма Анди, Холдинг КЦМ 2000 и Атаро Клима.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?