49

Главният архитект на Пловдив обеща повече зелени площи с новия ОУП

Повече зелени площи и по-редуцирано застрояване - това са основните промени в окончателния проект на Общия устройствен план, каза главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов.


Новите паркове, заложени в ОУП, са планирани около Коматевско шосе и по продължението на бул. “Северен”. В смесените зони  в централната градска част според стария ОУП е предвиден най-високият коефициент на интензивност 5, а в новия - 3, 5.


Проектът е съгласуван с МРРБ и МК и се разглежда на заседанието на Експертния съвет за устройство на територията. Залата е препълнена. Тук са представителите на екипа, изготвил проекта, начело с арх. Иван Делчев, бившият главен архитект на Пловдив Емилия Божкова, председателят на ОбС Александър Държиков, граждани. 
 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Реалист

Реалист

25.11.2022 | 08:42

Това е най-циганският, най-презастоеният, най-мръсният град в България! И затова са виновни хората, защото когато мълчиш, ще те тъпчат, толкова е просто!

Отговори
2 0
Мимето

Мимето

17.11.2022 | 18:01

Къде в Южен виждат место за този парк,за който споменава псевдо архитекта Ахрянов Може би, става дума за мизерното триъгълниче трева-пред блока на спирката на Кардамиса или трите изсъхнали саксии пред новопостроените кооперации на Асен Христофоров Този Ахрянов е голям шегаджия,лошото е ,че е все за наша сметка

Отговори
1 0
След дъжд качулка

След дъжд качулка

17.11.2022 | 12:33

Те вече разпродадоха всичко,сега кел файда какво ще приемат

Отговори
4 0
Да, бе да!

Да, бе да!

17.11.2022 | 11:38

Пък един Кмет обеща на заседание на строителната мафия, че всички зелени петна в града ще бъдат застроени и бетонирани! Обещанието е гарантирано от БРЕГ и то се изпълнява, за справка новите жк около грабната в Тракия, в Каменица и т. н! Честито на печелившите! Да живее Чекмеджето! На здраве с чистата водата от язовир Въча и дишайте чистия въздух от трафика и автобусите евро10!

Отговори
8 0
Кога в Южен ще има паркове и булеварди

Кога в Южен ще има паркове и булеварди

17.11.2022 | 11:37

Докато Герб е на власт никога

Отговори
9 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?