1553

Главната на Пловдив - като на празник заради топлия ден СНИМКИ

Главната на Пловдив и „Капана“ – едни от най-популярните места за разходка – изгледаха днес като на празник заради топлото ноемврийско време. По обяд температурата под тепетата се покачи почти до 20 градуса, а слънцето започна да прижулва почти като през май. 

 По ул. „Княз Александър I“, наричана от хроникьора Никола Алваджиев „стъргалото“, трудно беше да се разминеш от младежи и възрастни, повели на разходка деца и домашни любимци. 

В заведенията нямаше свободно място, фул беше и в „Капана“ – любимият квартал  на младите хора и най-вече на гостите на града, въпреки че  цената на чаша кафе  върви към 5 лева, леща, приготвена по специална рецепта наближа десетачка, а салата се закова на 15 лева.

Мнозина разгледаха изложбата, подготвена от "Марица" в партньорство с Община Пловдив и експонирана на пл. "Римския стадион",  която се нарича "15 години в Европейския съюз. Промяната".

Мнозина използваха първият ден на уикенда да проверят за намаленията по магазините в центъра, въпреки че този път черен петък  е онлайн, витрини на някои от тях примамваха с изгодни оферти.  Четящи хора хукнаха в книжарниците. 

Улични музиканти свиреха  стари градски песни, жонгльор забавляваше минувачите с идеята да си изкара някой  и друг лев. 

Трафикът си остана  силно натоварен, както и през делничните дни. Автобусите през уикенда и по празниците вървят с големи интервали и задължително – препълнени.  

 

Снимки от Наташа Манева

 

 

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?