1939

Гласуваме пробно за кандидат – депутати в районните кметства

Машини за пробно гласуване ще бъдат разположени утре в шестте районни кметства, съобщи председателят на 16-та РИК – Пловдив Калоян Сухоруков.

Всички избиратели, които искат да придобият сигурност и да се научат как да се пусне бюлетина на извънредните парламентарни избори на 2 октомври, могат да го направят в работното време на районните администрации. Пробното гласуване ще продължи до последния петък преди вота.

В сградата на Общинския съвет на ул. „Авкс. Велешки” 20 също има машина  за обучение на гласоподаватели, която е на разположение на граждани от 9 до 17 часа всеки ден.

В последната седмица преди изборите 16-та РИК ще провежда изнесено обучение. Шест машини ще обикалят по-оживените публични пространства в шестте района на Пловдив. Предварително ще бъде оповестен график за информация на гражданите, каза Калоян Сухоруков.

Хора с увреждания, които искат да дадат своя вот на 2 октомври, трябва да внесат в районното кметство заявление за мобилна урна. Срокът изтича на 17 септември в 17 часа. За инвалиди ще има и организиран транспорт – специално пригодени микробуси., с които ще ги превозват до секциите и ще връщат вкъщи.

Този път не се очертава да има ковидни секции, защото броят на заболелите е много малък. По-късно ще бъдат утвърдени и допълнителни секции в лечебните заведения.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?