46

Гласовитата Соня Йончева празнува навръх Рождество

Оперната певица от Пловдив Соня Йончева празнува на лична дата рождения си ден. 

Започва да пее в хор „Детска китка“ на шест години. Учи пиано и оперно пеене в Пловдив. Завършва „Класическо пеене“ в консерваторията в Женева, като получава специалната награда на град Женева. Награди получава също в най-известния оперен конкурс в света „Опералия“ в Милано (2010) и в Екс ан Прованс (2007), както и в родината си в конкурса за немска и австрийска музика (2001), конкурса за българска класическа музика (2000) и „Млади таланти“ (2000).

Пее в представления и концерти в „Ла Скала“ в Милано, „Театро Реал“ в Мадрид, Националната опера в Прага, Фестивала на Монпелие, Операта на Лил, Бруклинската музикална академия в Ню Йорк и др.

През юни 2020 г. създава собствена продуцентска компания, „СЙ11“, която организира концерта ѝ в Античния театър в Пловдив през август същата година. През октомври изпълнява Тоска от едноименната опера на Пучини в Берлинската държавна опера и във виенската „Щатсопер“.

На нея, както и на всички останали, които имат двоен повод за празненство днес, екипът на "Марица" желае крепко здраве, успехи и късмет!

Рожден ден има още: 

 Гергана Трендафилова - председател на ОбС "Марица" 

Митко Трендафилов - бивш футболист на Локомотив

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?